Membrii juriului
editia III
(2022 – 2023)

Cristina Bâtlan
Președinte juriu

Cristina Bâtlan este o bine cunoscută femeie de afaceri din România şi unul dintre juraţii emisiunii Imperiul Leilor de la Pro TV. A început cursurile Facultăţii de Drept, dar la 19 ani s-a gândit că îi este mai utilă o afacere decât o diplomă și a pus bazele Musette, la momentul prezent cel mai important brand de încălţăminte realizat de români. Echipa Cristinei însumează aproximativ 500 de angajați împărțiți în cele 3 fabrici din România. În prezent sunt 19 magazine Musette: 3 în străinătate, 16 în România (dintre care 7 sunt în București și câte unul în Ploiești, Cluj, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Galați) și un magazin online care livrează în toată Europa. Cu doar 700 dolari și vise mari, așa a început Cristina Bâtlan, în urmă cu 28 de ani, povestea unuia dintre cele mai apreciate branduri din domeniul modei.
„Dacă la 18 ani aș fi continuat facultatea, cu siguranță că aș fi ajuns într-o zonă gri, în care nu aș fi știut ce să fac pentru că este greu să mai spui că nu îți place ceea ce ai învățat să faci după ce ai petrecut ani întregi într-o facultate. De aici apare frustrarea celor care se pregătesc pentru o meserie pe care nu o înțeleg”, spune Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette.
„La 19 ani am făcut primele importuri de țesături. Am avut avantajul competitiv în acea vreme deoarece cunoștințele în acest domeniu le-am primit din familie, de la mama și bunica mea. Întâi am importat pantofi pentru că acest lucru știam să îl fac cel mai bine. Am deschis câteva magazine și apoi am încercat să importăm și genți”.
Cornel Barbut
Fondator si CEO VegaComp Consulting
Vice-Presedinte al Asociatiei de Fibra Optica din Romania
Pe langa vasta experienta in domeniul telecomunicatiilor, Cornel Barbut este antreprenor implicat in comunitate de peste 15 ani, implementand peste cinci proiecte de Smart City in patru orase din Romania. De asemenea, este trainer, consultant si integrator cu servicii la cheie. Cornel Barbut a initiat si dezvoltat un business pentru digitalizarea parcarilor si a facut primul studiu privind parcarile din Romania. De asemenea, a dezvoltat, creat si produs un senzor de parcare exterior ingropabil pe LoRa impreuna cu solutii de parcare complet inovative. Ca si consultant are o experienta de peste 27 ani atat in domeniul Fibrei Optice cat si a infrastructurii de comunicatii. Printre altele, este membru fondator si Vice-Presedinte al Asociatiei de Fibra Optica din Romania si a creat si dezvoltat un Centru de Instruire Fibra Optica pentru Camusat. Impreuna cu membrii fondatori ai Asociatiei de Fibra Optica, a reusit introducerea in nomenclatorul de meserii al functiei de Jonctor Fibra Optica, Romania fiind prima tara din Europa care a codificat aceasta meserie. De asemenea, in fiecare an organizeaza „Romanian Fiber Optic Conferece”, o conferinta traditionala, care aduna toti jucatorii importanti din domeniul fibrelor optice din Romania si care aduce nume sonore din toata lumea care sa prezinte experientele lor.
Darius Madadi
CEO Rădăcini Auto
Darius Madadi s-a alăturat Rădăcini Grup din anul 2020 prin ocuparea funcției de director de strategie și reprezintă noua generație de manageri. La începutul anului 2022 Darius Madadi a devenit noul CEO al Rădăcini Auto, divizia cu cea mai mare pondere în afacerile grupului. Printre obiectivele principale de management, Darius își propune dezvoltarea companiei prin implementarea unor strategii care să răspundă și să anticipeze nevoile actuale și în continuă schimbare ale domeniului auto, cu accent deosebit pe îmbunătățirea serviciilor oferite clienților. Unul dintre proiectele lansate recent este aplicația Rădăcini Plus, un sistem integrat de servicii, pus la dispoziția clienților din momentul achiziției mașinii până la decizia de înlocuire a acesteia. Anterior, Darius Madadi a activat timp de doi ani în cadrul firmei L.E.K. Consulting din Londra, firmă specializată în strategie de business prin extindere, fuziune și achiziții. Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari jucători ai pieței auto din România, fiind dealer autorizat pentru mărcile Opel, Volkswagen, Suzuki, Mazda, Skoda, Citroen, Peugeot și Honda.
Camelia Spătaru
Fondator JumpToSmart si Smarticity (Digi24)
Vice-președinte Asociaţia Română de Relaţii Publice (ARRP)
Camelia Spataru, cunoscut jurnalist, moderator TV, consultant politic și consultant media și PR, este unul din cei mai apreciaţi specialişti în comunicare, media și PR din România. Camelia are o experienţă de aproape 22 de ani în presă şi peste 7 ani în comunicare şi PR. A lucrat la o cunoscută agenţie de presă, fiind reporter politic, apoi, timp de 12 ani a lucrat într-una dintre cele mai importante televiziuni private din România, fiind corespondent politic şi timp de 9 ani şef departament politic, iar în 2006 a fost coresponent de presă la Bruxelles, la instituţiile europene. În plus, Camelia a fost şi este moderator de emisiuni politice şi economice. În plus, este şi vice-preşedintele Asociaţiei Române de Relaţii Publice (ARRP), iar experienţa practică o recomandă pentru orice program de training în domeniul PR, Public Speaking, Presentation Skills şi comunicare.
Roxana – Ștefania Boboruță
Project Manager Steinbeis (divizia proiecte internaționale) | Early Innovators
Roxana – Ștefania Boboruță este project manager permanent in cadrul Steinbeis Transfer Management din România. Competențele sale sunt folosite, de asemenea, în implementarea diverselor proiecte de consultanță pentru afaceri internaționale din cadrul centrelor Steinbeis din Germania, Austria și Ucraina. Unul dintre proiectele de referință aflate în directa ei coordonare este European Early Innovators Initiative (studiu pe modele de bune practici europene), piatra de temelie a competiției de planuri de afaceri marca Early Innovators. Printre alte proiecte se numără ifempower, cu scopul stabilirii unui modul de antreprenoriat feminin ce a fost pilotat și predat la universități partenere din Austria, Islanda, România și Ungaria. Roxana este absolventă a Universității din București, fiind masterandă în sociologie și licențiată în relații internaționale și studii europene. Pregatirea academică de bază este completata și cu o licență în drept și științe administrative și de numeroase alte certificări de la instituții de renume: de la vânzari și programare neuro-lingvistica la managementul conflictelor internaționale și leadership.
Alin Nita
Co-fondator si CEO FivePlus Solutions
Antreprenor cu experienta de peste 20 de ani in IT, in special pe domeniul software. Este co-fondator al FivePlus Solutions, o companie orientata catre dezvoltarea de aplicatii pentru automatizarea proceselor interne si agentie de marketing online. Impreuna cu echipa, a dezvoltat propriile aplicatii pentru managementul documentelor, dar si aplicatii care raspund unor cerinte punctuale de business, produse tailor-made. Creativitatea si completarea portofoliului cu noi solutii sunt atribute care se regasesc in multe activitati. Este implicat in divserse actiuni care au stransa legatura cu furnizarea de solutii care implica digitalizarea si valorificarea mediului online. Alin Nita se implica activ in stimularea mediului antreprenorial, fiind adesea activ in presa de specialitate ori in dezbateri publice pe anumite subiecte ce tin de mediul IT. De asemenea, este prezent si activ in asociatii de profil si grupuri de lucru care au ca scop aducerea tehnologiei mai aproape de mediul de afaceri.
Natalia Lepădatu
Managing Partner TARA Interactive
Cu o experiență de peste 15 ani în industria tehnologiei informației și a serviciilor IT și de peste 10 ani ca antreprenor, Natalia Lepădatu este Managing Partner la TARA Interactive, companie românească de dezvoltare de software și cofondator la DigiSinergy, companie care dezvoltă produse inovatoare, digitale, disruptive, pentru sporirea performanței afacerilor. Absolventă a Universității Politehnice din București, a unui master în Project Management la Academia de Studii Economice din București și al programului internațional de Executive MBA în cadrul Maastricht School of Management, Natalia Lepădatu este un profesionist puternic în software și tehnologie, cu experiență în management, management de proiect și management operațional, în construirea de echipe și în dezvoltarea oportunităților de business. De-a lungul carierei, s-a bazat întotdeauna pe echipă, ghidându-se după ideea că „dacă ai o echipă bună poți să cucerești lumea”. Acesta este motivul pentru care a adus în companiile în care este implicată doar persoane pasionate de ceea ce fac.
Paul Neagoe
Partener Superbet Ventures
Paul si-a inceput cariera in consultanta alaturi de McKinsey & Company, cea mai mare companie globala de consultanta in management. A fost axat in principal pe subiecte comerciale si de strategie, lucrand alaturi de clienti din multiple industrii la nivel international. Dupa experienta din consultanta, s-a alaturat fondului de investiii Naspers (detinatorii eMag, OLX, FashionDays) unde a condus echipa Olx.ro la nivel local, participand activ la cresterea accelerata a business-ului local si la lansarea de multiple categorii si servicii noi. Ulterior, si-a lansat propria afacere online de device-as-a-service in Romania (prima din piata locala).
In prezent, Paul lucreaza in grupul Superbet, unde conduce fondul de investitii in start-up-uri la nivel global, concentrat pe gasirea si sustinerea antreprenorilor care inoveaza in domeniul tehnologiei in sport, web 3.0, sau gaming.
Ioana Arsenie
Fondator si CEO Trusted Advisor & Trusted App
„Am inceput cariera in consultanta in 1999, intr-o firma romaneasca, avand drept clienti antreprenori romani Ulterior am lucrat pentru companii straine intr-o firma internationala. Primii 4 ani mi-au definit standardele in profesie, alaturi de calificarea ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). Ulterior, in rolurile de management operational si strategic, in Romania si in regiune, am descoperit cat este de important ca functia financiara sa fie dublata de implicarea in strategia de business. Am fost ani buni Business Partner in cadrul unei multinationale si am coordonat, in calitate de membru non-executiv proiectele de strategie ale companiei, in vederea dublarii rezultatelor in 7 ani. De mai bine de 5 ani, la Trusted Advisor Strategy & Finance sustin, impreuna cu colegii mei, antreprenorii pentru cresterea performantei afacerilor si a averii nete, prin proiecte de strategie financiara si structurare/optimizare procese, sisteme. Am creat Trusted App, o aplicatie de raportare financiara pentru IMM-uri, care permite o analiza a marjelor, costurilor si profitabilitatii, fiind integrata cu contabilitatea. Aceasta sustine antreprenorii si managerii in luarea deciziilor pentru cresterea performantei financiare. Aplicatia a fost lansata in luna iulie 2020 si sustine digitalizarea IMM-urilor romanesti care inregistrează o cifra de de afaceri de pana la 1 milion de euro.”
Sorin Bogdan
Presedinte Asociatia de Fibra Optica din Romania
Fondator Connexion Group
Sorin BOGDAN este antreprenor si fondator al Connexion Group, prima firma din Romania infiintata cu scopul de a executa, exclusiv, retele de fibra optica pentru operatorii de telecomunicatii. Incepand cu anul 1994, si-a dedicat intreaga activitate construirii de retele de fibra optica, pornind ca tehnician in cadrul Romtelecom, apoi ca antreprenor si formator de personal calificat in domeniul fibrelor optice. De asemenea, este co-fondator al Asociatiei de Fibra Optica din Romania, al carei presedinte este inca din anul infiintarii acesteia, 2012. Prin puterea exemplului, a inspirat multi colaboratori sa isi creeze propriile afaceri si a transmis din experienta acumulata multor cursanti pentru care a fost lector, ajutandu-i sa isi creasca abilitatile profesionale. Impreuna cu membrii fondatori ai Asociatiei de Fibra Optica, a reusit introducerea in nomenclatorul de meserii al functiei de Jonctor Fibra Optica, Romania fiind prima tara din Europa care a codificat aceasta meserie. De asemenea, in fiecare an organizeaza „Romanian Fiber Optic Conferece”, o conferinta traditionala, care aduna toti jucatorii importanti din domeniul fibrelor optice din Romania si care aduce nume sonore din toata lumea care sa prezinte experientele lor.
Andreea Maria Paul
Fondator si Presendinte INACO – Initiativa pentru Competitivitate
Andreea este o economista romana, conferentar universitar doctor la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti. În anul 2017 a fondat Organizația neguvernamentală și apolitică INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, dedicată educației, competitibității sociale, economice, digitale.
Andreea Paul este coordonatoarea „Ghidului Meseriilor Viitorului” (2019, a doua ediție, liber accesibilă online), a volumelor „Forța politică a femeilor” (2011), „Forța economică a femeilor“ (2016) și „Forța civică a femeilor” (2018), apărute la Editura Polirom.
A fost consilier de stat pe probleme economice al prim-miniștrilor Mihai Răzvan Ungureanu (martie – aprilie 2012) și Emil Boc (noiembrie 2010 – februarie 2012), după ce a fost consilier personal al prim-ministrului (2009-noiembrie 2010), expert/consilier în cadrul Departamentului de Politici Economice și Sociale al Administrației Prezidențiale (2005-2007) și consilier în cadrul Parlamentului European (2007-2008). Andreea Paul a creat Programul dedicat tinerilor debutanți în afaceri, adoptat de către Guvernul Boc în anul 2011, prin care s-au creat peste 13 mii de noi locuri de muncă pentu tineri.
Dragos Mocanu
Fondator Audit D`Or
Dragoș MOCANU are o experiență de 18 ani în industria asigurărilor, pe diverse poziții de Internal Controller, Auditor Intern, Șef Departament și Director Audit Intern, Coordonator al funcțiilor de Conformitate, Proctecția Datelor sau Prevenirea Spălării Banilor (AML), Secretar General și Director Juridic. În cadrul grupului UNIQA a fost implicat în proiecte internaționale de eficientizare a activității de daune și coordonare a unor echipe mixte de experți din Polonia și Cehia și a participat, alături de colegii responsabili de administrarea dosarelor de daună deschise în regim Carte Verde, la discuții și negocieri cu partenerii din Italia și Spania. Dragoș a absolvit Academia de Studii Economice, este licențiat al programului MBA Româno-Canadian, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR) și al ASPAAS (Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar) și certificat CII (Chartered Insurance Institute). De curand a fondat Audit d’Or, un start-up in industria serviciilor profesionale de audit si consultanta, care ofera solutii eficiente si durabile de audit intern, audit extern si consultanta in vederea optimizarii proceselor interne pentru companii din toate industriile.
Andrei Bucur
Fondator Smart Tech Energy Concept
Business Development Director at Renovatio
Are o experienta de peste 10 ani in dezvoltarea afacerilor la nivel international, atat pe piata de telecom cat si de energie, in special in proiecte de inovatie in domeniul furnizarii si eficientei energetice. Tinta lui este sa creeze si sa arate beneficiile decarbonizarii si viabilitatea proiectelor din industria energetica, in regenerabile si e-mobility. Desi nu se afla la prima aventura antreprenoriala, el a lansat in 2019 Smart Tech Energy Concept, oferind servicii de consultanta pe smartenergy, una dintre zonele-cheie ale orasului inteligent. In mod specific, activitatea sa se poate rezuma la: consultanta si project management pentru sisteme fotovoltaice (EPC/PPA), atat pentru autoconsum cat si pentru linii de business dedicate.
“Cu totii trebuie sa contribuim la un viitor mai verde, sa impingem proiectele sustenabile de eficienta energetica si sa depunem eforturi sustinute pentru implementarea acestora.”
Bogdan Ioan Iuliu Hossu
Fondator si CEO Wise Finance Solutions
Este fondatorul si CEO-ul companiei de consultanta Wise Finance Solutions, infiintata de 10 ani. Daca la inceput primele proiecte dezvoltate valorau cateva zeci de mii de euro, de-a lungul anilor reputatia companiei sale a crescut, ajungand sa ofere serviciile sale pentru investitii de sute de milioane de euro. Bogdan Hossu a studiat intre 2004 si 2008 la Academia de Studii Economice din Bucuresti, specializandu-se in Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. In 2008 a inceput un master in Managementul Afacerilor prin Proiecte la Facultatea de Management din cadrul ASE. Pe langa gestionarea propriei afaceri, este membru al Uniunii Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania, Manager de proiect acreditat de Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor, expert acreditat in achizitii publice.
Bogdan nu este la primul proiect antereprenorial, prima afacere fiind inceputa inca din liceu, cand si-a deschis o firma de software cu un grant obtinut din Elvetia. In facultate a „pariat“ din nou pe antreprenoriat, mai mult de nevoie, deschizand firma de consultanta pe care o conduce si in prezent, cu intentia de a accesa diverse granturi. Initial si-a dorit sa isi creeze propriile resurse care sa il ajute sa dezvolte o firma de softuri de matematica pentru copii sau animatii care ajungeau in strainatate.
Cornel Bertea Hanganu
Presedinte Scoala fara Someri
Fondator ASCEDO International
Expert in cadrul Departamentului de Dezvoltare Durabila din subordinea Secretariatului General al Guvernului
Cu o experienta relevanta de 20 de ani in management si antreprenoriat, Cornel Bertea Hanganu face parte din primele generatii care au experimentat interim-managementul in Romania, fondand in 2001 prima companie de interim-management (Iasi), explorand domenii ca productia de sistem software ERP, control de management, gestionare de costuri dar si automatizare de procese pentru EASEWEB LLC New York.
Incepand cu anul 2009 se dedica zonei de management strategic fondand compania ASCEDO International ce ofera servicii integrate de planificare strategica pentru clienti publici si privati, inclusiv planuri de dezvoltare institutionala pentru scoli. Este initiator al conceptului Scoala Fara Someri (2016), un concept unic in Romania. A fundamentat si construit cadrul legal (OUG nr. 59) pentru dezvoltarea Scolii Profesionale in Sistem Dual in Romania si care, prin conceptul Scoala Fara Someri, a ajutat la dezvoltarea a peste 350 de clase de invatamant dual la nivel national pana in prezent.
Departamentul de Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului a fost premiat de ONU pt inovatie in serviciul public, fiind cel mai eficient departament din lume din aceasta categorie.
Silviu Nicolescu
Fondator PRORA
Silviu Nicolescu are o experienta de peste 15 ani in comunicare si jurnalism, lucrand in presa la agentii de stiri, publicatii online si print, iar in comunicare pentru companii din top 10 ca volum de afaceri in Romania, dar si pentru afaceri romanesti care au depasit pragul de venituri de un miliard de lei.
În 2017, Silviu Nicolescu a fondat agentia Prora Comunicare, proiect menit sa aduca experienta extinsa din domeniul comunicarii si imaginii in beneficiul companiilor, proiectelor si antreprenorilor din Romania.
Pana in prezent, serviciile Prora Comunicare au fost alese de cea mai mare retea de dealeri si service auto din Romania, companii active in zona serviciilor de consultanta IT si Smart City, producatori de echipamente Smart Home si Smart Living, publicatii premium de lifestyle, companii de success din domeniile FMCG si Real Estate, dar si de federatii sportive si evenimente sportive pentru amatori si profesionisti.
Stefan Budulan
Country Sales Manager la UP ROMANIA
Este unul din primii colaboratori ai Grupului Up (Cheque Dejeuner) in Romania. Prima misiune care i-a fost incredintata a fost studiul de piata si al oportunitatilor implementarii companiei in Romania.
Rolul sau major a constat in recrutarea si formarea echipelor de comerciale, a definirii strategiilor de vanzari pentru produsele distincte ale companiei.
Identificarea si formarea liderilor din echipa a constituit provocarea cea mai mare reusind sa consolideze fundamentul de rezistanta al business-ului companiei, insufland incredere colegilor si incurajandu-i permanent.
In cei peste 25 de ani in Sales Management si Strategii de Dezvoltare a reusit sa aduca plus-valoare mediului de business in care activeaza si sa motiveze tineri, unii venind direct de pe bancile scolilor, suficient de tare ca acestia sa fie indispensabili organizatiei in care isi aduc contributia.
Ana Roșca
Fondator Urban Mom Studio și Traduce.re
Antreprenor cu experiență de 16 ani în domeniul serviciilor de traducere, Ana Roșca a fondat în 2006 Traduce.re oferind servicii de traducere și interpretariat din/în toate limbile de circulație internațională, servicii de subtitrare și dublare filme. În anul 2020, în plină pandemie, a preluat salonul de înfrumusețare Urban Mom Studio, devenind, astfel, un antreprenor la început de drum în acest domeniu, unul deosebit de competitiv și care a avut mult de suferit în ultima perioadă. Salonul se dorește a fi o oază de liniște și relaxare pentru femeile de peste 30 de ani întrucât acestea au nevoie de un mediu prietenos, intim, cochet, care să răspundă nevoilor acestora. De asemenea, la salon au fost organizate evenimente cu rol caritabil, întrucât consider că schimbarea în bine vine de la fiecare dintre noi și că doar împreună putem ajuta acolo este nevoie de forța noastră.
Aura Valentina Icodin
Fondator si director general Centrul de Limbi Straine A_BEST
Cu o experiență managerială de peste 13 ani în domeniul educației și aproape 20 de ani dedicați studierii și predării limbilor străine în instituțiile de învățământ publice și private, cariera Aurei ICODIN poate fi rezumată în două cuvinte cheie: educație și antreprenoriat. În 2008, Aura pornea pe drumul antreprenoriatului, cu scopul de a oferi servicii în domeniul educației la standarde ridicate. Așadar, Aura a pus bazele Centrului de Limbi Străine A_BEST, care este în prezent unul dintre centrele independente de top pentru învățarea limbilor străine pentru români și expatriați.
Cu un portofoliu de peste 15 limbi străine, trei acreditări internaționale și una națională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, peste 380 de clienți persoane juridice (companii multinaționale sau naționale, din domenii diverse precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc). În ultimii 5 ani, echipa A_BEST a livrat peste 40.000 de ore de cursuri corporate de limbi străine, dintre care aproximativ 18.000 de ore în perioada de pandemie, integral online.
Raluca Voivozeanu
Fondator si CEO PRIA Events
Este fondatoarea PriaEvents – unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din Romania si Republica Moldova. Prin PRIAevents a creat cea mai mare comunitate de business on-site si online: o medie de 4000 per fiecare eveniment online sau hybrid. PRIAevents este recunoscuta de multa vreme ca o platforma independenta si echidistanta de discutii despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei. PRIA reuneste comunitatea de business intr-o retea unde parteneri noi de afaceri, clienti si oameni din aceeasi industrie si cu aceleasi preocupari, se pot intalni. Functioneaza ca o platforma pentru dezbateri importante, modificari legislative, lansari de companii sau produse, studii. Ofera business intelligence si business training la cel mai inalt nivel. PriaEvents are expertiza in organizarea si conceptualizarea evenimentelor in toate segmentele de business: macroeconomie, finante – banci, foruri europene, sanatate si pharma, pensii private si asigurari, agricultura, avocatura, IT&C, retail, constructii si imobiliare, etc.
Aurelian Iuscu
Fondator Business Future Solutions
Inginer si economist, certificat international Master Black Belt Lean Six Sigma, si are o experienta profesională de 18 ani în proiecte de re/organizare si optimizare procese, atat pe zona de servicii, cat si productie. A ocupat diverse functii de management in multinationale. Proiectele gestionate au acoperit zonele de piete de capital, reorganizare agentii, (re)design procese, imbunatatire si optimizare a proceselor de business, managementul schimbării, transformare digitala. Aurelian a fost implicat in implementarea de solutii de project management (EPM). Este absolvent al Facultatii de Management Financiar (IBR) si al Facultatii de Inginerie Mecanica, precum si al unui master în cadrul Academiei de Studii Economice în Comunicare si Relatii Publice în Afaceri.
Virginia Zetu
CEO FIBERCON
Am inceput activitatea in domeniul telecom inca din anul 1999 ca si Director Comercial in cadrul companiei elvetiene Diamond, producator important pe plan mondial de componente si accesorii fibra optica. In anul 2005 am pornit pe drumul antreprenorial si am lansat o linie de productie de accesorii fibra optica. In acest moment furnizez componente de inalta tehnologie, produse in Romania, catre toti operatorii de telecomunicatii din Romania. Sunt sustinatorul dezvoltarii tehnologice in industria romaneasca si, alaturi de consultantii mei, trecem la urmatoarea etapa, respectiv aceea care tine de robotizarea si automatizarea fluxului tehnologic.
Catalina Dutu
Consultant & trainer
După peste 20 de ani de experiență profesională în mediul antreprenorial, dintre care peste 10 în top management unde a coordonat sute de angajați și a gestionat proiecte de milioane de euro anual, Cătălina a ales calea antreprenoriatului în consultanță de afaceri.
Absolventă a unui program internațional de Executive MBA, este de părere că un plan de afaceri bine întocmit transformă oportunitățile și ideile de afaceri în succes.
În prezent, Cătălina este trainer de Managementul timpului, Managementul banilor și Leadership, precum și Educație antreprenorială și Educație financiară pentru copii și adolescenți.
Crina Diculescu
Fondator Dynamic Business Connections
Crina Diculescu este expert de comunicare și networking, fondator al Dynamic Business Connections, o agenție de promovare și evenimente tip boutique care ajută mărcile să se conecteze, să se implice și să evolueze cu un public țintă specific. Are o experiență vastă în organizarea de evenimente incluzând brand-uri precum “Back 2 Business” al Global Brand Manager, dar și cele cu focus pe diplomație economică din prisma experienței sale în cadrul Camerei de Comerț Britanico-Române.
“Pentru mine, a fi organizator de evenimente, nu este doar o meserie, ci o pasiune. Un planificator de evenimente organizat și orientat spre detalii, cu peste zece ani de experiență în planificarea și executarea de întâlniri de afaceri și evenimente private și corporative / de afaceri. Expert în selectarea și transformarea locațiilor pentru a se potrivi nevoilor clienților și în construirea de relații puternice cu furnizorii de calitate. Îmi pasă, visez cu tine, sunt aici până la capăt, închid ochii și simt ceea ce ai visat mereu și apoi. . . Îl creez pentru tine…”
Ana-Cristina Ionescu
Director, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR)
Este Director de Strategii, Politici si Proiecte la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Interactionand constant cu diferite culturi si comunitati de afaceri, Cristina a reusit sa-si consolideze cariera profesionala prin extinderea cunostintelor in domenii noi, adunand in acelasi timp o experienta valoroasa intr-un mediu multicultural. De-a lungul carierei in cadrul CCIR, Cristina a coordonat arii importante precum cooperarea internationala si afaceri externe; practicile / serviciile camerale pentru comunitatea de afaceri; serviciile de formare si sprijin pentru antreprenoriat; strategii, politici si proiecte.
Mihaela Cornelia Dan
profesor universitar | Academia de Studii Economice
Managing Partner Bibchip
Mihaela-Cornelia DAN este profesor universitar doctor la Academia de Studii Economice din București, în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ). Cu un background în administrarea afacerilor, marketing și dezvoltare regională, Mihaela Dan desfășoară activități de predare și cercetare de peste 20 ani, iar interesul pentru antreprenoriat s-a conturat atât în cariera academică, cât și în viața personală.
Începând cu anul 2015 a fost implicată în mod activ în proiecte internaționale și naționale finanțate prin fonduri europene destinate antreprenorilor tineri; în perioada 2016-2019 a condus Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul ASE București, și, în prezent, dezvoltă oferta educațională a FABIZ pentru antreprenori potențiali, inclusiv studenți.
Din 2010 este asociat și managing partner într-o companie furnizoare de servicii (în special, servicii de cronometrare) pentru evenimente sportive, având, un portofoliu de peste 100 de clienți și 250 de evenimente (de alergare, ciclism și triatlon).
Shahrazad Hadad
lector universitar doctor | Academia de Studii Economice
Shahrazad HADAD este în prezent lector universitar doctor la Academia de Studii Economice din București. Ea predă din 2012 în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (secția engleză), la programul de licență, următoarele discipline: Managementul Afacerilor, Mediul European de Afaceri, Strategii de Afaceri, Proiecte Economice și Jocuri de Afaceri și Antreprenoriat Social. Pe partea de antreprenoriat și cercetare în domeniul antreprenoriatului, din 2015 până în 2021 a fost director de vânzări în cadrul editurii pentru copii, Cutiuța cu povești, și de-a lungul anilor a acumulat experiență practică și de cercetare în domeniul antreprenoriatului prin implicarea în numeroase proiecte naționale și internaționale unde a fost cercetător, formator, mentor, lector sau parte din echipa de jurizare.
Simona Irina Goia
Conferențiar universitar | Academia de Studii Economice
Simona Irina Goia este conferențiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE), unde predă la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) la secțiile germană şi engleză, diverse discipline legate de administrarea afacerilor. Are un interes deosebit pentru antreprenoriat, cu focus pe antreprenoriatul social, domeniu în care a acumulat o vastă experiență academică şi practică în cadrul numeroaselor proiecte derulate în țară şi străinătate la care a participat.
Ciprian Lepădatu
Co-fondator Asociația Firmelor Constănțene
“Când mi-am început cariera de consultant independent de marketing, conceputul de butic de consultanță nu era cunoscut în România. Doar marile companii de profil aveau “dreptul” de a vinde consultanță. Iar acum, după mai bine de 25 de ani, am mândria celui care și-a putut alege întotdeauna clienții, orașele, piețele și oamenii cu care să lucreze. De la unii din ei, eu am fost cel care a învățat, pentru alții am depus eforturi, de multe ori “out of the box“, pe alții i-am educat… Am lucrat în peste 25 de piețe, în domenii foarte competitive, de la cel medical, la cel de pază și protecție, trecând prin marketing politic și câștigând, pe parcurs, câteva proiecte internaționale.
Cel mai recent proiect dedicat comunității are ”doar” doi ani și se numește “Asociația Firmelor Constănțene”. Această asociație reprezintă astăzi firme care au în total peste 1500 de angajați și desfășoară deja acțiuni pentru dezvoltarea firmelor membre și partenere în domenii precum producerea de hidrogen ca sursa de energie verde, dar și domenii conexe, proiecte de dezvoltare imobliară de mare amploare, rezolvarea crizei forței de muncă specializată prin dezvoltarea soluției oferite de învățământul profesional în sistem dual și de parteneriatele cu universitățile, ș.a.”