Partenerii de proiect

Steinbeis Innovations Zentrum – Steinbeis–Donau–Zentrum (SDC), localizat in Stuttgart a fost fondat in 2011 pentru sprijinirea si dezvoltarea parteneriatelor si proiectelor macro-regionale in vederea implementarii Strategiei Europeane pentru Regiunea Dunarii (SUERD). SDC – Innovationen Zentrum este divizia non-profit a Steinbeis EAST WEST Group.

SDC a fost co-initiator si co-lider al proiectului pilot „Construirea capacitatilor de transfer tehnologic in regiunea Dunarii” (2012-2014; finantat de Ministerul de Stat al land-ului Baden Württemberg). De asemenea, directorul SDC, Jürgen Raizner, a fost co-lider al grupului de lucru „Inovatie si transfer tehnologic” (PA 8) si a desfasurat sarcini organizatorice în numele coordonatorului ariei prioritare 8 a SUERD. Intre 2014-2017, SDZ a fost partener de proiect în Danube-INCO.NET, instrument de coordonare si sprijin pentru PA 7 (Knowledge Society) și PA 8 (Competitivitate), finantat de Comisia Europeana.


Steinbeis Transfer Management (STM) a fost fondata in 2005 si activeaza ca centrul unei retele de centre transfer tehnologic in crestere la universitati de renume din Romania. STM este o entitate independenta care este afiliata celor peste 1100 de centre din reteaua de transfer tehnologic Steinbeis Germania, fondata in anul 1972. STM are detine dreptul de fransiza Steinbeis pe teritoriul Romaniei. STM functioneaza sub managementul expertului fondator al grupului de companii Steinbeis pentru sinergii intre Europa de Vest si Europa de Est – Juergen Raizner.

STM aplica principiile Steinbeis Germania pentru conectarea mediului de afaceri cu cel academic in vederea efectuarii transferului tehnologic si de cunostiinte.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de una dintre cele mai mari retele nationale de ATM-uri si masini multifunctionale – aproximativ 1700 de echipamente bancare, 10.600 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.