Conditii de Participare

Cine poate participa?

1 profesor + max 4 elevi de liceu + (optional) 1 student

Ce inseamna idee de afaceri?

Early Innovators Business Plan Competition cauta idei inovatoare (!). Conditia eliminatorie este ca participantii sa concureze cu rezultatele muncii proprii. Originalitatea planurilor de afaceri depuse trebuie sa fie recunoscuta. Ideile de afaceri de pe platforme cu scop similar nu trebuie reutilizate sau copiate. Daca ideile sau textele utilizate sunt preluate, acestea trebuie citate ca resurse dupa regulile descrise in documentul suport pentru planul de afaceri.

Membrii echipei de proiect isi rezerva dreptul de a exclude din competiei participanti inca din faza de evaluare in cazul in care acestia sunt suspectati de reutilizare a resurselor existente sau de plagiat.

Planurile de afaceri trebuie sa fie rezultatul muncii elevilor strict in perioada desfasurarii concursului Early Innovators Business Plan Contest.

Vor fi excluse din concurs ideile de afaceri care se:

  • Glorifica violenta
  • Dezvoltata sau imbunatatesc armele
  • Foloseste sau cerceteaza tehnologia militara
  • Identifica un risc ridicat la siguranta sociala
  • Nu sunt rezultatul muncii proprii

Pentru alte intrebari legate de participare, va rugam sa consultati sectiunile FAQ si Procedura.

Premii si bonusuri

Premiile acordate sunt recunoasteri in mod voluntar pentru efortul depus de participanti. Simpla participare nu da dreptul la un premiu. Decizia juriului este definitiva.

Orice schimbare survenita este strict dependenta de negocierile dintre organizatorii concursului si sponsori.

Publicarea documentelor de concurs

Organizatorii concursului isi rezerva dreptul de a publica ideile create de participantii la competitie, alaturi de documentele insotitoare: prezentari, rapoarte, desene, prezentari, etc.

Exceptia o reprezinta cazul in care participantul declara si dovedeste ca informatiile prezentate in planul de afaceri fac obiectul unei inregistrari OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Participarea la alte competitii

Participarea la concursul Early Innovators Business Plan Contest nu conditioneaza in niciun fel participarea la alte concursuri. Totusi nu este posibil ca ideile inaintate la alte concursuri de profil sa fie prezentate la prezentul concurs. Planurile de afaceri trebuie sa fie rezultatul muncii elevilor in perioada desfasurarii

Conduita etica

Vor fi excluse din concurs ideile de afaceri care se:

  • Glorifica violenta
  • Dezvoltata sau imbunatatesc armele
  • Foloseste sau cerceteaza tehnologia militara
  • Identifica un risc ridicat la siguranta sociala

Brevete

Multe idei de afaceri pot rezulta in produse foarte inovative pentru care merita sa inregistrati un model de brevet sau de utilitate. Brevetul protejeaza propria inventie impotriva imitarii de catre terti si promoveaza posibilitatea comercializarii inventiei.

Intai inregistreaza-te, apoi participa!

Early Innovators Business Plan Competition este orientat catre publicarea si promovarea rezultatelor ori a ideilor inovative din continutul lucrarilor depuse in cadrul competitei. In anumite faze ale concursului pot fi folosite in mod optional desene sau modele pentru o mai buna ilustrare a conceptului de afaceri. Informatii despre cum pot fi acestea protejate se regasesc pe site-ul autoritatii cu functia de protejare a inventiilor:

Early Innovators Business Plan Competition nu deconteaza cheltuielile pentru niciun fel de inregistrare OSIM.