• Posted on

  by

  in

  Te anunțăm că înscrierile în Early Innovators, cea mai mare competiție națională de planuri de afaceri pentru liceeni, cu premii de peste 5.000 de euro, organizată de Steinbeis Network România și susținută de BCR, se mai pot face până la 5 mai 2024.


 • Posted on

  by

  in

  Salutare,

  Îți scriem să te anunțăm că am dat START competiției naționale de planuri de afaceri Early

  Innovators by BCR Școala de Business. Dacă ești la liceu și ai idei inovatoare de business notate în fugă pe spatele caietelor sau ascunse în sertar, trece-le pe curat și scoate-le la lumină.

  E momentul ca ele să fie auzite și încurajate să devină visuri împlinite!

  Hai să arătăm lumii că YOUTH CAN do business!

  Înscrie-te acum și vei avea parte de o super-experiență cu recunoaștere națională pentru ideile tale!

  Ce ai de făcut?

  În primă fază, trebuie să faci echipă cu un profesor și, dacă vrei, cu prietenii și/sau colegii de la liceu.

  Iată pașii pe scurt:

  1. Alege un profesor-coordonator (orice specialitate). Fă-ți echipă sau participă singur/ă!

  Nu puteți fi mai mult de patru persoane într-o echipă, indiferent de școală sau profesor.

  Fiecare trebuie să se înregistreze până pe 22 Aprilie 2024 și are un rol:

  • Profesorul este garant al muncii proprii sau a echipei la planul de afaceri;
  • Co-echipierii (dacă este cazul) lucrează la planul de afaceri;
  • Mentorul (student) poate contribui cu idei de afaceri care țin de direcțiile de cercetare din universități. Totodată prezența lui este opțională.
  1. Înscrie proiectul de business în competiție până pe 22 Iulie 2024!

  Intră pe www.early-innovators.eu și răspunde la toate cele 21 de întrebări din șablonul planului de afaceri!

  Atenție, răspunsurile trebuie să se încadreze în 800-2000 de caractere.

  Folosește indicațiile din documentele-suport pe care le găsești pe același website.

  Documentul BP Canva te va ajuta să înțelegi mai bine structura planului de afaceri.

  Parcurge cu atenție informațiile de pe www.early-innovators.eu/documentele-concursului, unde vei găsi toate documentele necesare.

  Iata premiile:

  • Premiul I

  1.500 Euro

  • Premiul II

  1000 Euro

  • Premiul III

  600 Euro

  • Premiul SUSTENABILITATE

  500 Euro

  • Mențiune x 3

  300 Euro

  Si  multe alte premii oferite de jurati

  Înregistrează-te până pe 22 Aprilie!

  Planurile de afaceri se înscriu între 22 Aprilie – 22 Iulie 2024, iar finala

  și premierea vor avea loc în luna Septembrie 2024.

  Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii la adresa:

  E-mail: bucharest@steinbeis-romania.com

  Mult succes!

  Echipa Early Innovators Business Plan Competition


 • Posted on

  by

  in

  Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business. Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II, iar echipa Green Team (Liceul Teoretic “Jean Monet”, București) a ocupat locul III. Echipa Innovation Team (Liceul Tehnologic „Unirea”, Ștei) a cîștigat premiul de Sustenabilitate. Premiile totale au însumat circa 5.000 de euro.
  O echipă de liceeni de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, din București, a câștigat locul I și premiul de 1.500 de euro pentru planul de afaceri „Greencell Recycling”. 21 de echipe de liceeni din toată țara și-au susținut planurile de afaceri în cadrul celei de-a doua ediții Early Innovators Business Plans Competition (EIBPC), eveniment organizat de Steinbeis Danube Center (prin Steinbeis Romania), în parteneriat cu BCR Școala de Business și susținut de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV).
  BCR Școala de Business a adus premii pentru zeci de liceeni
  Cele 21 de echipe finaliste, reprezentate de tineri din Piatra Neamț, Câmpia Turzii, Reghin, Târgu-Mureș, Iași, Mediaș, Constanța, Vălenii de Munte, Ștei, Turda, Suceava, Cluj-Napoca și București și-au susținut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți BCR și Steinbeis Romania.
  Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune crearea unui robot care să colecteze deșeurile de plastic din râuri și lacuri. Câștigătorii premiului III, în valoare de 600 de euro au fost reprezentanții Liceului Teoretic „Jean Monet”, echipa Green Team, din București. Ideea lor a fost crearea unei afaceri prin care să se construiască și să ofere soluții pentru dezvoltarea de grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe.
  Premiul de sustenabilitate, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de echipa Innovation Team de la Liceul Tehnologic „Unirea” din Ștei, județul Bihor, care a propus o idee de afaceri care implică construirea de mori de apă pentru furnizarea de electricitate în orașe de mici dimensiuni și comune.
  Au fost acordate trei mențiuni în valoare de câte 300 de euro fiecare pentru:

  • Adrian Gheorghe Ioan Chivari, Colegiul Național “Doamna Stanca”, Satu Mare
  • Echipa Energeticienii, Liceul Energetic, Constanța
  • Echipa Future Endless, Colegiul “Richard Wurmbrand”, Iași

  Și trei premii speciale din partea membrilor juriului:

  • Echipa Zarvă Mare, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“, Cluj-Napoca – Premiu de 200 de euro acordat de compania Fibercon
  • Mirela-Cristina Man, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Lăpuș, jud Maramureș – Premiu de 100 de euro acordat de Rădăcini Auto
  • Alesia Maria Vlad, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Mureș – Premiu de 100 de euro acordat de Trusted Advisors

  “Early Innovators a fost inițiat de Steinbeis Donau Zentrum și se bazează pe patru modele de bune practici de parteneriat public–privat din Germania și Austria și ne bucurăm că am sprijinit mii de elevi din România în ultimii trei ani să creeze planuri de afaceri. Pentru a crea un ecosistem puternic de business, este foarte important să facilităm interacțiunea între tineri liceeni și antreprenori cu experiență, dintre sistemul educațional și cel de business. Echipa Steinbeis are o prezență activă în Europa Centrală și de Est și suntem consultanți pentru investitorii germani care vin în România. Din toate discuțiile pe care le avem, România este văzută în continuare ca un hub de dezvoltare regional, iar pregătirea viitoarelor generații de tineri este un obiectiv esențial”, a declarat Jurgen Raizner, director al centrelor Steinbeis din Romania, Germania, Austria, Ucraina si Azerbaijan.

  Echipele finaliste și-au prezentat planul de afaceri live printr-un pitch de trei minute, urmat de o serie de întrebări și feedback personalizat din partea juraților și a Danei Dima, vicepreședinte retail & private banking BCR, care a avut rolul de președinte al juriului. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: ideea de business, tehnologii folosite și aplicabilitate, analiza concurenței, sustenabilitate, inovație, viziune și scalabilitate, iar premiile totale au însumat aproximativ 5.000 de euro. Înregistrarea finalei poate fi accesată pe pagina de Facebook BCR.

  „Early Innovators Business Plan Competition este un concurs care a stârnit curiozitatea și implicarea liceenilor din toată România. Este extraordinar că înțelegerea și dezvoltarea unor planuri de afaceri a devenit o prioritate pentru ei. Poate că inițial au privit această competiție ca pe un joc, însă, cu certitudine, modul în care s-au implicat și au construit fiecare pas îi poate ajuta, cu puțin curaj și determinare, să transforme ideile lor în business-uri reale. Am analizat în detaliu cele 21 de proiecte ajunse în finală și am încredere că viitorul României este pe mâini bune. Iar BCR Școala de Business este alături de noua generație de antreprenori, prin resurse educaționale și prin implicarea activă în astfel de concursuri naționale și regionale pentru liceeni și studenți”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte retail & private banking BCR.

  Early Innovators Business Plan Competition este o competiție care se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. EIBPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.

  Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Dana Dima – BCR, Roxana Hălmăgeanu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO – Inițiativa pt Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Straine A_BEST, Aurelian Iuscu – Business Future Solutions, Bogdan Hossu – Wise Finance Solutions, Catalina Dutu – Eagle Consult & Services, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a Romaniei, Darius Madadi – Radăcini Auto, Camelia Spătaru – Jump to Smart, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Marian Teleleu – Smarticity, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Oana Ciobanu – Elevathor, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Ștefan Budulan – UP Romania, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene și Ștefan Adrian Apăteanu – EduApps.


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Va invitam pe 12 septembrie, orele 17:00, la un workshop online cu tema “Pitch-ul de nota 10”, in care echipa BCR va contribui la pregatirea pentru pitch-ul Live de la finala Early Innovators, de pe 29 Septembrie 2023 de la Bucuresti. Vom reveni cu detalii cu privire la locatia exacta a evenimentului.

  Vom discuta despre ce trebuie sa contina un pitch despre ideea de afaceri propusa in cadrul competitiei Early Innovators, cum trebuie pregatita prezentarea si ce anume analizeaza juratii. Pentru a fi mai bine pregatiti, va puteti documenta online in avans despre ce inseamna un pitch. Un exemplu este finala de anul trecut:

  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=580974143603454

  Continut training “Pitch-ul de nota 10”:

  Cum prezinti o afacere? Esti emotiv sau din contra esti extrovert si cuceresti orice audienta?

  Oricum ai fi, ai nevoie o structura clara: 

  • Spune povestea afacerii si de ce ai porni acel business
  • Ce problema rezolva produsul/serviciul tau?
  • Cum vei ajuta clientii si de ce va functiona afacerea?
  • Cui te adresezi si cine iti este competitia?
  • Si multe altele 😊

  Link de acces pentru workshop: Pitch-ul de nota 10

  Topic: Workshop Early Innovators – Pitch-ul de nota 10
  Time: Sept 12th, 2023 17:00 PM Bucharest

  Zoom-Meeting

  https://us06web.zoom.us/j/88558211113?pwd=TUhwbEdsYTlRWkMrSjBwR2pQMnNPUT09

  Meeting-ID: 885 5821 1113

  Kenncode: 496689

  Trainer:

  • Catalin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR
  • Anca Luca, Startups Community Manager BCR, Social Banker & Business Grower @InnovX-BCR Accelerator

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Gasiti mai jos lista cu cele 22 de echipe finaliste din acest an. Acestia vor fi contactati separat.

  Din motive legate de logistica evenimentului, finala concursului va avea loc in luna septembrie 2023.

   

  Denumire echipa/candidatMembrii echipeiProf. coordonatorScoalaLocalitate
  ThinkHealthyParaschiv Ana-MariaPopescu Maria MihaelaColegiul Național Bilingv „George Cosbuc”Bucuresti
  Chelaru Cristina MariaColegiul Național Bilingv „George Cosbuc”
  Vlad Alesia MariaVlad Alesia MariaBrădățan Ana -MariaLiceul Teoretic Lucian BlagaReghin
  Răcășan Bianca-IoanaRăcășan Bianca-IoanaGhenea GeorgetaȘcoala Superioară Comercială Nicolae KretzulescuBucuresti
  Bozdoc Adriana GabrielaBozdoc Adriana GabrielaMan MarcelColegiul Tehnic Victor UngureanuCampia Turzii
  HARETIICiudin Ana-MariaPintilie IonelaColegiul Tehnologic “Spiru-Haret”Piatra Neamt
  Ungureanu Maria-DenisaColegiul Tehnologic “Spiru-Haret”Piatra Neamt
  Miron Robert-IulianColegiul Tehnologic “Spiru-Haret”Piatra Neamt
  Cojocaru Nicoleta-IoanaColegiul Tehnologic “Spiru-Haret”Piatra Neamt
  Naiman Robert FlorinNaiman Robert FlorinStafie GabrielaColegiul Economic „Dimitrie Cantemir”Suceava
  Play and RecycleDumitriuc Adriana Maria ElenaPopa Veronica EcaterinaColegiul TehnicTurda
  Nemeș Andreea AlexandraColegiul TehnicTurda
  Socaciu Florina – CălinaColegiul TehnicTurda
  Zarva MareLuca Roșca-ZasmencuGiurgiu Maria AlexandriaLiceul Teoretic Nicolae BalcescuCluj – Napoca
  Tudor-Ioan PopLiceul Teoretic Nicolae BalcescuCluj – Napoca
  InnovationTeamFilip LidiaCrespai Monica VioricaLiceul Tehnologic „Unirea”Ștei
  Doble-Marc Adrian OctavianLiceul Tehnologic „Unirea”Ștei
  MiniYouBerciu Ștefan CătălinTănăsescu IonColegiul Național Nicolae IorgaValenii de Munte
  Stanciu ValentinColegiul Național Nicolae IorgaValenii de Munte
  Bîrsan Răducu MihaiColegiul Național Nicolae IorgaValenii de Munte
  Cojocaru Andrei-LucianColegiul Național Nicolae IorgaValenii de Munte
  EminescieniiNeacșu Ioan RafaelBănică Ariana CorinaColegiul Național Mihai EminescuConstanta
  Stănilă DianaColegiul Național Mihai EminescuConstanta
  Ștefan Isabella-AndreeaColegiul Național Mihai EminescuConstanta
  Ursu David TudorColegiul Național Mihai EminescuConstanta
  Elite SapiensCălugăr Alexandra IuliaPop Ovidiu EugenColegiul „Școala Națională de Gaz”Medias
  Trif Roxana MariaColegiul „Școala Națională de Gaz”Medias
  Cioara Darius AlexandruColegiul „Școala Națională de Gaz”Medias
  Feșteu Paul FlorinColegiul „Școala Națională de Gaz”Medias
  TenUpAchiței Ana MariaSimion DanielaColegiul Tehnic „Petru Mușat”Suceava
  Sandu AlexandraColegiul Tehnic „Petru Mușat”Suceava
  Luca AndreeaColegiul Tehnic „Petru Mușat”Suceava
  Corduneanu Beatris MartaColegiul Tehnic „Petru Mușat”Suceava
  Independent RevolutionDumitrache SoniaSurd Laura AntoniaColegiul de Servicii in Turism “Napoca”Cluj – Napoca
  Dumitrache TaniaColegiul de Servicii in Turism “Napoca”Cluj – Napoca
  Potoceanu RazvanPotoceanu RazvanSuciu Andreea-DanielaLiceul Teoretic „Avram Iancu”,Cluj – Napoca
  STATUS QUOUlianov CalinCondrea TiberiuColegiul Richard WurmbrandIasi
  Vornicu AlexandruColegiul Richard WurmbrandIasi
  UGREENMicleușescu Alexandru-CristianSzin Emil AdrianColegiul Economic „Costin C. Kirițescu”Bucuresti
  Tănase Elena-MonikaColegiul Economic „Costin C. Kirițescu”Bucuresti
  Green TeamLuican Iris AndreeaCiocan Maria LuizaLiceul Teoretic “Jean Monnet “Bucuresti
  Gaciu Isabela-Ana-MariaLiceul Teoretic “Jean Monnet “Bucuresti
  Radu SorinLiceul Teoretic “Jean Monnet “Bucuresti
  Niculescu Vlad AndreiLiceul Teoretic “Jean Monnet “Bucuresti
  SarmutaGrosu IonelaSurd LauraColegiul de Servicii in Turism “Napoca”Cluj – Napoca
  Utu AuraColegiul de Servicii in Turism “Napoca”Cluj – Napoca
  Cherhat CristianColegiul de Servicii in Turism “Napoca”Cluj – Napoca
  Dinu Mihnea CristianDinu Mihnea CristianPopescu Maria MihaelaColegiul National „Ion Neculce”Bucuresti
  Man Mirela  – CristinaMan Mirela – CristinaDanciu LenuțaLiceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”Targu Lapus
  Clubul lui Mikey MouseDoru MarcinVasilescu MariaScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  Anghel Sandra IoanaScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  Bistriceanu CosminScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]Ne face placere sa anuntam inca 2 premii fata de cele anuntate pana acum:

  • Premiul SUSTENABILITATE este oferit tot de BCR si consta in echivalentul in RON a 500 EUR. Fiecare membru al juriului va nominaliza cate o idee de afaceri care are cele mai mari sanse pentru impact la nivel de ecosistem, indiferent de punctajele obtinute la alte categorii.
  • Premiul FIBERCON este oferit de compania FIBERCON Components si consta in echivalentul in RON a 200 EUR pentru planul de afaceri in care este demonstrata inovatia in procese si tehnologii. Se va pune accent pe factori precum automatizarea, controlul calitatii, cresterea eficientei si integrarea tehnologiilor de ultima ora.

  Lista completa cu toate premiile a fost actualizata si pe site-ul concursului: 
  https://early-innovators.eu/premii

  Speram ca pana pe 15 iunie 2023 sa putem transmite scrisorile de feedback catre toti participantii la concurs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Finala competitiei va avea loc pe data de 15 iulie 2022 la Bucuresti. Doi dintre membrii juriului ne-am transmis doar punctajele astfel incat sa putem stii cine sunt finalistii. Scrisorile de feedback sunt inca in lucru, ne cerem scuze pentru acest neajuns.

  Fiecare echipa va delega un lider care va sustine pitch-ul. Finalistii care nu sunt din Bucuresti au cazarea asigurata pentru un reprezentant al echipei. Intrucat elevii beneficiaza de gratuitate la biletele de tren, ii sfatuim sa aleaga acest mijloc de transport si sa fie in Bucuresti pe data de 14 iulie.

  Lista cu echipele finaliste din a 2-a editie este urmatoarea: 

   

  Nr. Crt.Denumire echipamembrii echipeiScoalaLocalitatea
  1MABAMiclea Maria GiuliaLiceul Tehnologic Felix, SânmartinLoc. Sanmartin
  Andor Andreea RianaLiceul Tehnologic Felix, SânmartinLoc. Sanmartin
  Brege Alexia DenisaLiceul Tehnologic Felix, SânmartinLoc. Sanmartin
  Bara Bianca MariaLiceul Tehnologic Felix, SânmartinLoc. Sanmartin
  2Padurariu Monica VivianaPadurariu Monica VivianaLiceul Tehnologic Felix, SânmartinSuceava
  3TeamCAronescu Cristina MihaelaColegiul Național „Ion Creangă”Bucuresti
  Coman Cezar AdrianColegiul Național „Ion Creangă”Bucuresti
  Gonczi Eduard PaulColegiul Național „Ion Creangă”Bucuresti
  Șuțu Alessia MariaColegiul Național „Ion Creangă”Bucuresti
  4SAFTA DARIA ANA-MARIASAFTA DARIA ANA-MARIALICEUL DE ARTE,,BĂLAȘA DOAMNA”Targoviste
  5Project WolvesManta Calin RaresColegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”Bucuresti
  Zegheru MihaiColegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”Bucuresti
  6VĂTĂȘOIU TANIA-MARIAVĂTĂȘOIU TANIA-MARIACOLEGIUL NAȚIONAL ,,RADU GRECEANU”Slatioara, jud Olt
  7DUȚULESCU MARIA ALEXANDRADUȚULESCU MARIA ALEXANDRACOLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTIPitesti
  8SALTY ELECTRICITYGramatchi MihaelaColegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, PașcaniPASCANI
  Galan FănelColegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, PașcaniPASCANI
  9ILIE GABRIELILIE GABRIELLICEUL TEHNOLOGIC UCECOM SPIRU HARET PLOIEȘTIPLOIESTI
  10PastPresentFutureLakner Eva-AntoniaColegiul Național „Mihai Eminescu” Baia MareBaia Mare
  Mureșan Răzvan-ConstantinColegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia MareBaia Mare
  Dan Paul-OvidiuColegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia MareBaia Mare
  11Niga Alexandra – MariaNiga Alexandra – MariaLICEUL TEORETIC ,,NICOLAE IORGA“, BRĂILABraila
  12RobotXChivari Adrian GheorgheColegiul National „Doamna Stanca”Satu Mare
  Filimon Luca NicolaeColegiul National „Doamna Stanca”Satu Mare
  13NewLifeOprea Tudor AlexLiceul Teoretic “Grigore Moisil”Timisoara
  Serban Claudiu RazvanLiceul Teoretic “Grigore Moisil”Timisoara
  Marian Bogdan AlinLiceul Teoretic “Grigore Moisil”Timisoara
  14LuptatoriiCezara TarlionColegiul Richard WumbrandIasi
  Haciu DragoșColegiul Richard WumbrandIasi
  15Fat Augusta MariaFat Augusta MariaColegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia MareBaia Mare
  16Teodorescu Roberta MariaTeodorescu Roberta MariaColegiul National Mircea Cel BatranRamnicu Valcea
  17LIONS BUSINESS TEAMADAM ERIC FLORINLiceul Teoretic ,,Jean Monnet”Bucuresti
  MATEI IONUTLiceul Teoretic ,,Jean Monnet”Bucuresti
  ARMEANU VLADLiceul Teoretic ,,Jean Monnet”Bucuresti
  18RoUniversityStoenescu DragoșColegiul Național “Tudor Vladimirescu”Targu Jiu
  Stuparu Alessia-ȘtefaniaColegiul Național “Tudor Vladimirescu”Targu Jiu
  Coșereanu TeodoraColegiul Național “Tudor Vladimirescu”Targu Jiu
  Tutunaru BeatriceColegiul Național “Tudor Vladimirescu”Targu Jiu
  19The Open MindsGrigore Marius-GabrielScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  Nica Andrei-MarianScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  Orha Matei-CristianScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  Sandu Mihnea-AntonioScoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”Bucuresti
  20Merce Adrian DanielMerce Adrian DanielColegiul National „Vasile Lucaciu”Baia Mare
  21ICE 3DTurcea AndreiColegiul Național „Zinca Golescu” PiteștiPitesti
  Barbu Bianca-NicoletaColegiul Național „Zinca Golescu” PiteștiPitesti
  22Lorand Ștefan SzaszLorand Ștefan SzaszLiceul Teoretic “Grigore Moisil” TimișoaraTimisoara
  23Ștefan Maria – AdelinaȘtefan Maria – AdelinaLiceul de Arte ”Bălașa Doamna ”,Targoviste

   

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]A avut loc primul training dedicat profesorilor si elevilor inscrisi la concursul de proiecte Early Innovators Civic Engagement.

  Prezentarea proate fi descarcata de aici.

  De asemenea, inregistrarea video este disponibila la link-ul urmator:

  https://hidrive.ionos.com/lnk/sHnIJobD https://hidrive.ionos.com/lnk/sHnIJobD

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Invitatie de participare la traingurile pentru componenta Civic Engagement. Mai multe detalii aici.

  NB: Early Innovators Civic Engagement este un proiect-pilot care se adreseaza elevilor si profesorilor din Sectorul 1 si din municipiul Brasov. Acesta se desfasoara in paralel cu competitia de planuri de afaceri din acelasi brand.

  “Dragi profesori,

  Dragi elevi,

  Va multumim pentru interes si va felicitam pentru decizia de a veni cu idei pentru bunastarea vietii din comunitatea locala in care va petreceti cel mai mult timp.

  Pentru ca dorim ca ideile dvs. de proiecte sa fie cat mai concrete, mai fezabile si mai bine dezvoltate va propunem 3 training-uri care au scopul ca dvs sa:

  • va familiarizati cu cerintele fisei de proiect;
  • va familizarizati cu problemele din comunitatea locala pentru care puteti propune modalitati inovative de rezolvare;
  • intelegeti mai bine categoriile principale de concurs si posibile combinatii intre acestea;
  • primiti exemple de proiecte pe categoriile principale de concurs.

  CALENDAR TRAINING-URI:

  1. Elevi si profesori:
  • Marti, 22.03.2022, orele 17:00 – 19:00
  • Miercuri, 30.03.2022, orele 17:00 – 18:30

   

  1. Instructaj oferit numai profesorilor:
  • Marti, 29.03.2022, orele 17:00 – 18:30

  Traingurile se vor tine online, pe platforma ZOOM. Datele de conectare sunt urmatoarele:

  Va rugam sa confirmati participarea dvs. la adresa de e-mail bucharest@steinbeis-romania.com

  De asemenea, va rugam sa informati si echipele dvs. de elevi. Acestia au primit deja o informare, dar NU avem nevoie de confirmare.

   

   

  De asemenea, ne face placere sa anuntam premiile principale oferite de BCR:

  Locul I – 500 EUR

  Locul II – 300 EUR

  Locul III – 200 EUR

   

  Traineri:

  • Categoria SmartCity

   

  Cornel BARBUT

  • Fondator si CEO VegaComp Consulting
  • Vice-Presedinte al Asociatiei de Fibra Optica din Romania

  Pe langa vasta experienta in domeniul telecomunicatiilor, Cornel Barbut este antreprenor implicat in comunitate de peste 15 ani, implementand peste cinci proiecte de Smart City in patru orase din Romania. De asemenea, este trainer, consultant si integrator cu servicii la cheie. Cornel Barbut a initiat si dezvoltat un business pentru digitalizarea parcarilor si a facut primul studiu privind parcarile din Romania. De asemenea, a dezvoltat, creat si produs un senzor de parcare exterior ingropabil pe LoRa impreuna cu solutii de parcare complet inovative.

  Ciprian BARNA

  • Expert proiecte
  • City manager

  Absolvent al Facultatii de Administratie Publica din Cluj si al Facultatii de Drept din Oradea, cu un masterat in afaceri europene obtinut la Universitatea Reims Champagne-Ardenne, a ocupat functia de City Manager al Sectorului 1 din Bucuresti. In perioada 2012 – 2015 s-a ocupat de extinderea serviciului de transport local la nivel metropolitan, proiecte de dezvoltare a conectivitatii transfrontaliere intre Oradea si Debrecen.

  • Categoria Eficienta Energetica

   

  Tiberiu CATALINA

  • Profesor universitar asociat UTCB
  • Vice-Presedinte Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania, regiunea Valahia
  • Director ENERGO-INSTAL CONSULTING

  Tiberiu CATALINA este conferentiar la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (UTCB) si este conducator de doctorat din anul 2014. In prezent lucreaza in cadrul a doua proiecte de cercetare internationale avand ca tematici: utilizarea energiei geotermale pentru cladirile istorice si protectia cladirilor de locuit la efectul nociv al gazului radioactiv radon. Din anul 2013 a incadrat mai multe echipe de studenti cu care a participat la concursuri internationale aducand premii pentru UTCB si Romania.

  • Categoria Antreprenoriat Social / Cultural

   

  Alin POPA

  • Freelancer, programator si designer show lumini
  • Director creativ Mecena.art

  Alin Popa, directorul creativ al conceptului Mecena Art este unul dintre cei mai apreciati light designeri din tara, prezent la cam toate festivalurile mari din Romania, cum ar fi Electric Castle ori Summer Well. Mai mult, el este cel care lumineaza (la propriu) artistii veniti la Festivalul International de Teatru din Sibiu, cel mai mare eveniment de acest tip din Europa si care, de-a lungul timpului, a avut colaborari in lumea teatrului, cu nume importante, precum Razvan Mazilu si Vlad Massaci, cat si in lumea muzicii romanesti, cu trupe precum Vita de vie, The Mono Jacks, Coma sau Implant pentru refuz.

  Alina IONITA

  • Senior Public Affairs Consultant
  • Expert diplomatie economica si culturala

  Alina Ionita a ocupat a contribuit la promovarea culturii si bunelor relatii economice din diverse pozitii: consilier de sectretar de stat in Ministerul Culturii, consultant in cadrul Ambasadei Finlandei in Romania, director departament diplomatie economica in cadrul Ambasadei Danemarcei in Romania si analist de piata in cadrul Ambasadei Coreei de Sud in Romani.

  • Training fisa de proiect

   

  Roxana Stefania BOBORUTA

  • Project Manager proiecte internationale
  • Consultant

  Roxana Boboruta se ocupa de implementarea modelelor de bune practici germane si adaptarea acestora la specificul spatiului romanesc, fiind directorul de proiect al concursurilor pentru liceeni marca Early Innovators. De asemenea, activeaza in promovarea bunelor relatii economice in interiorul macro-regiunii dunarene si extinderea acestora catre alte zone.

  Cu stima,

  Early Innovators Civic Engagement

  Project Management”

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 • Posted on

  by

  in

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]Calendarul editiei II (2021 – 2022) este urmatorul:

  18.10.2021 – 10.12.2021: inregistrare in concurs
  11.12.2021 – 08.04.2022: perioada scriere planuri de afaceri
  Mai – iunie 2022 – Finala concursului si premierea castigatorilor

   

  Toate documentele concursului au fost actualizate. Va rugam sa le consultati la sectiunea dedicata acestora.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][vc_single_image image=”12622″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://early-innovators.eu/wp-content/uploads/2021/11/BCR-SB-Early-Innovators-NL_4nov.pdf”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]