Faza de evaluare a planurilor de afaceri a luat sfarsit. Finala evenimentului va avea loc pe data de 24 Septembrie 2024, incepand cu orele 11:00 la sediul BCR – The Bridge din Bucuresti. Finalistii vor fi contactati individual in vederea pregatirii pitch-ului de 3 minute in fata comisiei alcatuite din toti membrii juriului. Pentru elevii si insotitorii care nu sunt din Bucuresti sau din apropiere, cazarea va fi asigurata de catre organizatori intr-una din unitatile de cazare dedicate studentilor.
Te anunțăm că înscrierile în Early Innovators, cea mai mare competiție națională de planuri de afaceri pentru liceeni, cu premii de peste 5.000 de euro, organizată de Steinbeis Network România și susținută de BCR, se mai pot face până la 5 mai 2024.
Salutare,
Îți scriem să te anunțăm că am dat START competiției naționale de planuri de afaceri Early
Innovators by BCR Școala de Business. Dacă ești la liceu și ai idei inovatoare de business notate în fugă pe spatele caietelor sau ascunse în sertar, trece-le pe curat și scoate-le la lumină.
E momentul ca ele să fie auzite și încurajate să devină visuri împlinite!
Hai să arătăm lumii că YOUTH CAN do business!
Înscrie-te acum și vei avea parte de o super-experiență cu recunoaștere națională pentru ideile tale!
Ce ai de făcut?
În primă fază, trebuie să faci echipă cu un profesor și, dacă vrei, cu prietenii și/sau colegii de la liceu.
Iată pașii pe scurt:
- Alege un profesor-coordonator (orice specialitate). Fă-ți echipă sau participă singur/ă!
Nu puteți fi mai mult de patru persoane într-o echipă, indiferent de școală sau profesor.
Fiecare trebuie să se înregistreze până pe 22 Aprilie 2024 și are un rol:
- Profesorul este garant al muncii proprii sau a echipei la planul de afaceri;
- Co-echipierii (dacă este cazul) lucrează la planul de afaceri;
- Mentorul (student) poate contribui cu idei de afaceri care țin de direcțiile de cercetare din universități. Totodată prezența lui este opțională.
- Înscrie proiectul de business în competiție până pe 22 Iulie 2024!
Intră pe www.early-innovators.eu și răspunde la toate cele 21 de întrebări din șablonul planului de afaceri!
Atenție, răspunsurile trebuie să se încadreze în 800-2000 de caractere.
Folosește indicațiile din documentele-suport pe care le găsești pe același website.
Documentul BP Canva te va ajuta să înțelegi mai bine structura planului de afaceri.
Parcurge cu atenție informațiile de pe www.early-innovators.eu/documentele-concursului, unde vei găsi toate documentele necesare.
Iata premiile:
- Premiul I
1.500 Euro
- Premiul II
1000 Euro
- Premiul III
600 Euro
- Premiul SUSTENABILITATE
500 Euro
- Mențiune x 3
300 Euro
Si multe alte premii oferite de jurati
Înregistrează-te până pe 22 Aprilie!
Planurile de afaceri se înscriu între 22 Aprilie – 22 Iulie 2024, iar finala
și premierea vor avea loc în luna Septembrie 2024.
Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii la adresa:
E-mail: bucharest@steinbeis-romania.com
Mult succes!
Echipa Early Innovators Business Plan Competition
Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business. Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II, iar echipa Green Team (Liceul Teoretic “Jean Monet”, București) a ocupat locul III. Echipa Innovation Team (Liceul Tehnologic „Unirea”, Ștei) a cîștigat premiul de Sustenabilitate. Premiile totale au însumat circa 5.000 de euro.
O echipă de liceeni de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, din București, a câștigat locul I și premiul de 1.500 de euro pentru planul de afaceri „Greencell Recycling”. 21 de echipe de liceeni din toată țara și-au susținut planurile de afaceri în cadrul celei de-a doua ediții Early Innovators Business Plans Competition (EIBPC), eveniment organizat de Steinbeis Danube Center (prin Steinbeis Romania), în parteneriat cu BCR Școala de Business și susținut de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV).
BCR Școala de Business a adus premii pentru zeci de liceeni
Cele 21 de echipe finaliste, reprezentate de tineri din Piatra Neamț, Câmpia Turzii, Reghin, Târgu-Mureș, Iași, Mediaș, Constanța, Vălenii de Munte, Ștei, Turda, Suceava, Cluj-Napoca și București și-au susținut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți BCR și Steinbeis Romania.
Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune crearea unui robot care să colecteze deșeurile de plastic din râuri și lacuri. Câștigătorii premiului III, în valoare de 600 de euro au fost reprezentanții Liceului Teoretic „Jean Monet”, echipa Green Team, din București. Ideea lor a fost crearea unei afaceri prin care să se construiască și să ofere soluții pentru dezvoltarea de grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe.
Premiul de sustenabilitate, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de echipa Innovation Team de la Liceul Tehnologic „Unirea” din Ștei, județul Bihor, care a propus o idee de afaceri care implică construirea de mori de apă pentru furnizarea de electricitate în orașe de mici dimensiuni și comune.
Au fost acordate trei mențiuni în valoare de câte 300 de euro fiecare pentru:- Adrian Gheorghe Ioan Chivari, Colegiul Național “Doamna Stanca”, Satu Mare
- Echipa Energeticienii, Liceul Energetic, Constanța
- Echipa Future Endless, Colegiul “Richard Wurmbrand”, Iași
Și trei premii speciale din partea membrilor juriului:
- Echipa Zarvă Mare, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“, Cluj-Napoca – Premiu de 200 de euro acordat de compania Fibercon
- Mirela-Cristina Man, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Lăpuș, jud Maramureș – Premiu de 100 de euro acordat de Rădăcini Auto
- Alesia Maria Vlad, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Mureș – Premiu de 100 de euro acordat de Trusted Advisors
“Early Innovators a fost inițiat de Steinbeis Donau Zentrum și se bazează pe patru modele de bune practici de parteneriat public–privat din Germania și Austria și ne bucurăm că am sprijinit mii de elevi din România în ultimii trei ani să creeze planuri de afaceri. Pentru a crea un ecosistem puternic de business, este foarte important să facilităm interacțiunea între tineri liceeni și antreprenori cu experiență, dintre sistemul educațional și cel de business. Echipa Steinbeis are o prezență activă în Europa Centrală și de Est și suntem consultanți pentru investitorii germani care vin în România. Din toate discuțiile pe care le avem, România este văzută în continuare ca un hub de dezvoltare regional, iar pregătirea viitoarelor generații de tineri este un obiectiv esențial”, a declarat Jurgen Raizner, director al centrelor Steinbeis din Romania, Germania, Austria, Ucraina si Azerbaijan.
Echipele finaliste și-au prezentat planul de afaceri live printr-un pitch de trei minute, urmat de o serie de întrebări și feedback personalizat din partea juraților și a Danei Dima, vicepreședinte retail & private banking BCR, care a avut rolul de președinte al juriului. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: ideea de business, tehnologii folosite și aplicabilitate, analiza concurenței, sustenabilitate, inovație, viziune și scalabilitate, iar premiile totale au însumat aproximativ 5.000 de euro. Înregistrarea finalei poate fi accesată pe pagina de Facebook BCR.
„Early Innovators Business Plan Competition este un concurs care a stârnit curiozitatea și implicarea liceenilor din toată România. Este extraordinar că înțelegerea și dezvoltarea unor planuri de afaceri a devenit o prioritate pentru ei. Poate că inițial au privit această competiție ca pe un joc, însă, cu certitudine, modul în care s-au implicat și au construit fiecare pas îi poate ajuta, cu puțin curaj și determinare, să transforme ideile lor în business-uri reale. Am analizat în detaliu cele 21 de proiecte ajunse în finală și am încredere că viitorul României este pe mâini bune. Iar BCR Școala de Business este alături de noua generație de antreprenori, prin resurse educaționale și prin implicarea activă în astfel de concursuri naționale și regionale pentru liceeni și studenți”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte retail & private banking BCR.
Early Innovators Business Plan Competition este o competiție care se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. EIBPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.
Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Dana Dima – BCR, Roxana Hălmăgeanu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO – Inițiativa pt Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Straine A_BEST, Aurelian Iuscu – Business Future Solutions, Bogdan Hossu – Wise Finance Solutions, Catalina Dutu – Eagle Consult & Services, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a Romaniei, Darius Madadi – Radăcini Auto, Camelia Spătaru – Jump to Smart, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Marian Teleleu – Smarticity, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Oana Ciobanu – Elevathor, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Ștefan Budulan – UP Romania, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene și Ștefan Adrian Apăteanu – EduApps.
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Va invitam pe 12 septembrie, orele 17:00, la un workshop online cu tema “Pitch-ul de nota 10”, in care echipa BCR va contribui la pregatirea pentru pitch-ul Live de la finala Early Innovators, de pe 29 Septembrie 2023 de la Bucuresti. Vom reveni cu detalii cu privire la locatia exacta a evenimentului.
Vom discuta despre ce trebuie sa contina un pitch despre ideea de afaceri propusa in cadrul competitiei Early Innovators, cum trebuie pregatita prezentarea si ce anume analizeaza juratii. Pentru a fi mai bine pregatiti, va puteti documenta online in avans despre ce inseamna un pitch. Un exemplu este finala de anul trecut:
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=580974143603454
Continut training “Pitch-ul de nota 10”:
Cum prezinti o afacere? Esti emotiv sau din contra esti extrovert si cuceresti orice audienta?
Oricum ai fi, ai nevoie o structura clara:
- Spune povestea afacerii si de ce ai porni acel business
- Ce problema rezolva produsul/serviciul tau?
- Cum vei ajuta clientii si de ce va functiona afacerea?
- Cui te adresezi si cine iti este competitia?
- Si multe altele 😊
Link de acces pentru workshop: Pitch-ul de nota 10
Topic: Workshop Early Innovators – Pitch-ul de nota 10
Time: Sept 12th, 2023 17:00 PM BucharestZoom-Meeting
https://us06web.zoom.us/j/88558211113?pwd=TUhwbEdsYTlRWkMrSjBwR2pQMnNPUT09
Meeting-ID: 885 5821 1113
Kenncode: 496689
Trainer:
- Catalin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR
- Anca Luca, Startups Community Manager BCR, Social Banker & Business Grower @InnovX-BCR Accelerator
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Gasiti mai jos lista cu cele 22 de echipe finaliste din acest an. Acestia vor fi contactati separat.
Din motive legate de logistica evenimentului, finala concursului va avea loc in luna septembrie 2023.
Denumire echipa/candidat Membrii echipei Prof. coordonator Scoala Localitate ThinkHealthy Paraschiv Ana-Maria Popescu Maria Mihaela Colegiul Național Bilingv „George Cosbuc” Bucuresti Chelaru Cristina Maria Colegiul Național Bilingv „George Cosbuc” Vlad Alesia Maria Vlad Alesia Maria Brădățan Ana -Maria Liceul Teoretic Lucian Blaga Reghin Răcășan Bianca-Ioana Răcășan Bianca-Ioana Ghenea Georgeta Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu Bucuresti Bozdoc Adriana Gabriela Bozdoc Adriana Gabriela Man Marcel Colegiul Tehnic Victor Ungureanu Campia Turzii HARETII Ciudin Ana-Maria Pintilie Ionela Colegiul Tehnologic “Spiru-Haret” Piatra Neamt Ungureanu Maria-Denisa Colegiul Tehnologic “Spiru-Haret” Piatra Neamt Miron Robert-Iulian Colegiul Tehnologic “Spiru-Haret” Piatra Neamt Cojocaru Nicoleta-Ioana Colegiul Tehnologic “Spiru-Haret” Piatra Neamt Naiman Robert Florin Naiman Robert Florin Stafie Gabriela Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava Play and Recycle Dumitriuc Adriana Maria Elena Popa Veronica Ecaterina Colegiul Tehnic Turda Nemeș Andreea Alexandra Colegiul Tehnic Turda Socaciu Florina – Călina Colegiul Tehnic Turda Zarva Mare Luca Roșca-Zasmencu Giurgiu Maria Alexandria Liceul Teoretic Nicolae Balcescu Cluj – Napoca Tudor-Ioan Pop Liceul Teoretic Nicolae Balcescu Cluj – Napoca InnovationTeam Filip Lidia Crespai Monica Viorica Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei Doble-Marc Adrian Octavian Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei MiniYou Berciu Ștefan Cătălin Tănăsescu Ion Colegiul Național Nicolae Iorga Valenii de Munte Stanciu Valentin Colegiul Național Nicolae Iorga Valenii de Munte Bîrsan Răducu Mihai Colegiul Național Nicolae Iorga Valenii de Munte Cojocaru Andrei-Lucian Colegiul Național Nicolae Iorga Valenii de Munte Eminescienii Neacșu Ioan Rafael Bănică Ariana Corina Colegiul Național Mihai Eminescu Constanta Stănilă Diana Colegiul Național Mihai Eminescu Constanta Ștefan Isabella-Andreea Colegiul Național Mihai Eminescu Constanta Ursu David Tudor Colegiul Național Mihai Eminescu Constanta Elite Sapiens Călugăr Alexandra Iulia Pop Ovidiu Eugen Colegiul „Școala Națională de Gaz” Medias Trif Roxana Maria Colegiul „Școala Națională de Gaz” Medias Cioara Darius Alexandru Colegiul „Școala Națională de Gaz” Medias Feșteu Paul Florin Colegiul „Școala Națională de Gaz” Medias TenUp Achiței Ana Maria Simion Daniela Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava Sandu Alexandra Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava Luca Andreea Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava Corduneanu Beatris Marta Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava Independent Revolution Dumitrache Sonia Surd Laura Antonia Colegiul de Servicii in Turism “Napoca” Cluj – Napoca Dumitrache Tania Colegiul de Servicii in Turism “Napoca” Cluj – Napoca Potoceanu Razvan Potoceanu Razvan Suciu Andreea-Daniela Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj – Napoca STATUS QUO Ulianov Calin Condrea Tiberiu Colegiul Richard Wurmbrand Iasi Vornicu Alexandru Colegiul Richard Wurmbrand Iasi UGREEN Micleușescu Alexandru-Cristian Szin Emil Adrian Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” Bucuresti Tănase Elena-Monika Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” Bucuresti Green Team Luican Iris Andreea Ciocan Maria Luiza Liceul Teoretic “Jean Monnet “ Bucuresti Gaciu Isabela-Ana-Maria Liceul Teoretic “Jean Monnet “ Bucuresti Radu Sorin Liceul Teoretic “Jean Monnet “ Bucuresti Niculescu Vlad Andrei Liceul Teoretic “Jean Monnet “ Bucuresti Sarmuta Grosu Ionela Surd Laura Colegiul de Servicii in Turism “Napoca” Cluj – Napoca Utu Aura Colegiul de Servicii in Turism “Napoca” Cluj – Napoca Cherhat Cristian Colegiul de Servicii in Turism “Napoca” Cluj – Napoca Dinu Mihnea Cristian Dinu Mihnea Cristian Popescu Maria Mihaela Colegiul National „Ion Neculce” Bucuresti Man Mirela – Cristina Man Mirela – Cristina Danciu Lenuța Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Targu Lapus Clubul lui Mikey Mouse Doru Marcin Vasilescu Maria Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti Anghel Sandra Ioana Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti Bistriceanu Cosmin Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ne face placere sa anuntam inca 2 premii fata de cele anuntate pana acum:
- Premiul SUSTENABILITATE este oferit tot de BCR si consta in echivalentul in RON a 500 EUR. Fiecare membru al juriului va nominaliza cate o idee de afaceri care are cele mai mari sanse pentru impact la nivel de ecosistem, indiferent de punctajele obtinute la alte categorii.
- Premiul FIBERCON este oferit de compania FIBERCON Components si consta in echivalentul in RON a 200 EUR pentru planul de afaceri in care este demonstrata inovatia in procese si tehnologii. Se va pune accent pe factori precum automatizarea, controlul calitatii, cresterea eficientei si integrarea tehnologiilor de ultima ora.
Lista completa cu toate premiile a fost actualizata si pe site-ul concursului:
https://early-innovators.eu/premii Speram ca pana pe 15 iunie 2023 sa putem transmite scrisorile de feedback catre toti participantii la concurs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Finala competitiei va avea loc pe data de 15 iulie 2022 la Bucuresti. Doi dintre membrii juriului ne-am transmis doar punctajele astfel incat sa putem stii cine sunt finalistii. Scrisorile de feedback sunt inca in lucru, ne cerem scuze pentru acest neajuns.
Fiecare echipa va delega un lider care va sustine pitch-ul. Finalistii care nu sunt din Bucuresti au cazarea asigurata pentru un reprezentant al echipei. Intrucat elevii beneficiaza de gratuitate la biletele de tren, ii sfatuim sa aleaga acest mijloc de transport si sa fie in Bucuresti pe data de 14 iulie.
Lista cu echipele finaliste din a 2-a editie este urmatoarea:
Nr. Crt. Denumire echipa membrii echipei Scoala Localitatea 1 MABA Miclea Maria Giulia Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin Loc. Sanmartin Andor Andreea Riana Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin Loc. Sanmartin Brege Alexia Denisa Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin Loc. Sanmartin Bara Bianca Maria Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin Loc. Sanmartin 2 Padurariu Monica Viviana Padurariu Monica Viviana Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin Suceava 3 TeamC Aronescu Cristina Mihaela Colegiul Național „Ion Creangă” Bucuresti Coman Cezar Adrian Colegiul Național „Ion Creangă” Bucuresti Gonczi Eduard Paul Colegiul Național „Ion Creangă” Bucuresti Șuțu Alessia Maria Colegiul Național „Ion Creangă” Bucuresti 4 SAFTA DARIA ANA-MARIA SAFTA DARIA ANA-MARIA LICEUL DE ARTE,,BĂLAȘA DOAMNA” Targoviste 5 Project Wolves Manta Calin Rares Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” Bucuresti Zegheru Mihai Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” Bucuresti 6 VĂTĂȘOIU TANIA-MARIA VĂTĂȘOIU TANIA-MARIA COLEGIUL NAȚIONAL ,,RADU GRECEANU” Slatioara, jud Olt 7 DUȚULESCU MARIA ALEXANDRA DUȚULESCU MARIA ALEXANDRA COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI Pitesti 8 SALTY ELECTRICITY Gramatchi Mihaela Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani PASCANI Galan Fănel Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani PASCANI 9 ILIE GABRIEL ILIE GABRIEL LICEUL TEHNOLOGIC UCECOM SPIRU HARET PLOIEȘTI PLOIESTI 10 PastPresentFuture Lakner Eva-Antonia Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare Baia Mare Mureșan Răzvan-Constantin Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare Baia Mare Dan Paul-Ovidiu Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare Baia Mare 11 Niga Alexandra – Maria Niga Alexandra – Maria LICEUL TEORETIC ,,NICOLAE IORGA“, BRĂILA Braila 12 RobotX Chivari Adrian Gheorghe Colegiul National „Doamna Stanca” Satu Mare Filimon Luca Nicolae Colegiul National „Doamna Stanca” Satu Mare 13 NewLife Oprea Tudor Alex Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timisoara Serban Claudiu Razvan Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timisoara Marian Bogdan Alin Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timisoara 14 Luptatorii Cezara Tarlion Colegiul Richard Wumbrand Iasi Haciu Dragoș Colegiul Richard Wumbrand Iasi 15 Fat Augusta Maria Fat Augusta Maria Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia Mare Baia Mare 16 Teodorescu Roberta Maria Teodorescu Roberta Maria Colegiul National Mircea Cel Batran Ramnicu Valcea 17 LIONS BUSINESS TEAM ADAM ERIC FLORIN Liceul Teoretic ,,Jean Monnet” Bucuresti MATEI IONUT Liceul Teoretic ,,Jean Monnet” Bucuresti ARMEANU VLAD Liceul Teoretic ,,Jean Monnet” Bucuresti 18 RoUniversity Stoenescu Dragoș Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Targu Jiu Stuparu Alessia-Ștefania Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Targu Jiu Coșereanu Teodora Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Targu Jiu Tutunaru Beatrice Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Targu Jiu 19 The Open Minds Grigore Marius-Gabriel Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti Nica Andrei-Marian Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti Orha Matei-Cristian Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti Sandu Mihnea-Antonio Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” Bucuresti 20 Merce Adrian Daniel Merce Adrian Daniel Colegiul National „Vasile Lucaciu” Baia Mare 21 ICE 3D Turcea Andrei Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești Pitesti Barbu Bianca-Nicoleta Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești Pitesti 22 Lorand Ștefan Szasz Lorand Ștefan Szasz Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara Timisoara 23 Ștefan Maria – Adelina Ștefan Maria – Adelina Liceul de Arte ”Bălașa Doamna ”, Targoviste [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]A avut loc primul training dedicat profesorilor si elevilor inscrisi la concursul de proiecte Early Innovators Civic Engagement.
Prezentarea proate fi descarcata de aici.
De asemenea, inregistrarea video este disponibila la link-ul urmator:
https://hidrive.ionos.com/lnk/sHnIJobD https://hidrive.ionos.com/lnk/sHnIJobD
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Invitatie de participare la traingurile pentru componenta Civic Engagement. Mai multe detalii aici.
NB: Early Innovators Civic Engagement este un proiect-pilot care se adreseaza elevilor si profesorilor din Sectorul 1 si din municipiul Brasov. Acesta se desfasoara in paralel cu competitia de planuri de afaceri din acelasi brand.
“Dragi profesori,
Dragi elevi,
Va multumim pentru interes si va felicitam pentru decizia de a veni cu idei pentru bunastarea vietii din comunitatea locala in care va petreceti cel mai mult timp.
Pentru ca dorim ca ideile dvs. de proiecte sa fie cat mai concrete, mai fezabile si mai bine dezvoltate va propunem 3 training-uri care au scopul ca dvs sa:
- va familiarizati cu cerintele fisei de proiect;
- va familizarizati cu problemele din comunitatea locala pentru care puteti propune modalitati inovative de rezolvare;
- intelegeti mai bine categoriile principale de concurs si posibile combinatii intre acestea;
- primiti exemple de proiecte pe categoriile principale de concurs.
CALENDAR TRAINING-URI:
- Elevi si profesori:
- Marti, 22.03.2022, orele 17:00 – 19:00
- Miercuri, 30.03.2022, orele 17:00 – 18:30
- Instructaj oferit numai profesorilor:
- Marti, 29.03.2022, orele 17:00 – 18:30
Traingurile se vor tine online, pe platforma ZOOM. Datele de conectare sunt urmatoarele:
- Link acces: https://zoom.us/j/7480759728?pwd=MnczN0tkZGZxOTE3T09YYi8yYk1Fdz09
- Meeting ID: 748 075 9728
- Passcode: 1234
Va rugam sa confirmati participarea dvs. la adresa de e-mail bucharest@steinbeis-romania.com
De asemenea, va rugam sa informati si echipele dvs. de elevi. Acestia au primit deja o informare, dar NU avem nevoie de confirmare.
De asemenea, ne face placere sa anuntam premiile principale oferite de BCR:
Locul I – 500 EUR
Locul II – 300 EUR
Locul III – 200 EUR
Traineri:
- Categoria SmartCity
Cornel BARBUT
- Fondator si CEO VegaComp Consulting
- Vice-Presedinte al Asociatiei de Fibra Optica din Romania
Pe langa vasta experienta in domeniul telecomunicatiilor, Cornel Barbut este antreprenor implicat in comunitate de peste 15 ani, implementand peste cinci proiecte de Smart City in patru orase din Romania. De asemenea, este trainer, consultant si integrator cu servicii la cheie. Cornel Barbut a initiat si dezvoltat un business pentru digitalizarea parcarilor si a facut primul studiu privind parcarile din Romania. De asemenea, a dezvoltat, creat si produs un senzor de parcare exterior ingropabil pe LoRa impreuna cu solutii de parcare complet inovative.
Ciprian BARNA
- Expert proiecte
- City manager
Absolvent al Facultatii de Administratie Publica din Cluj si al Facultatii de Drept din Oradea, cu un masterat in afaceri europene obtinut la Universitatea Reims Champagne-Ardenne, a ocupat functia de City Manager al Sectorului 1 din Bucuresti. In perioada 2012 – 2015 s-a ocupat de extinderea serviciului de transport local la nivel metropolitan, proiecte de dezvoltare a conectivitatii transfrontaliere intre Oradea si Debrecen.
- Categoria Eficienta Energetica
Tiberiu CATALINA
- Profesor universitar asociat UTCB
- Vice-Presedinte Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania, regiunea Valahia
- Director ENERGO-INSTAL CONSULTING
Tiberiu CATALINA este conferentiar la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (UTCB) si este conducator de doctorat din anul 2014. In prezent lucreaza in cadrul a doua proiecte de cercetare internationale avand ca tematici: utilizarea energiei geotermale pentru cladirile istorice si protectia cladirilor de locuit la efectul nociv al gazului radioactiv radon. Din anul 2013 a incadrat mai multe echipe de studenti cu care a participat la concursuri internationale aducand premii pentru UTCB si Romania.
- Categoria Antreprenoriat Social / Cultural
Alin POPA
- Freelancer, programator si designer show lumini
- Director creativ Mecena.art
Alin Popa, directorul creativ al conceptului Mecena Art este unul dintre cei mai apreciati light designeri din tara, prezent la cam toate festivalurile mari din Romania, cum ar fi Electric Castle ori Summer Well. Mai mult, el este cel care lumineaza (la propriu) artistii veniti la Festivalul International de Teatru din Sibiu, cel mai mare eveniment de acest tip din Europa si care, de-a lungul timpului, a avut colaborari in lumea teatrului, cu nume importante, precum Razvan Mazilu si Vlad Massaci, cat si in lumea muzicii romanesti, cu trupe precum Vita de vie, The Mono Jacks, Coma sau Implant pentru refuz.
Alina IONITA
- Senior Public Affairs Consultant
- Expert diplomatie economica si culturala
Alina Ionita a ocupat a contribuit la promovarea culturii si bunelor relatii economice din diverse pozitii: consilier de sectretar de stat in Ministerul Culturii, consultant in cadrul Ambasadei Finlandei in Romania, director departament diplomatie economica in cadrul Ambasadei Danemarcei in Romania si analist de piata in cadrul Ambasadei Coreei de Sud in Romani.
- Training fisa de proiect
Roxana Stefania BOBORUTA
- Project Manager proiecte internationale
- Consultant
Roxana Boboruta se ocupa de implementarea modelelor de bune practici germane si adaptarea acestora la specificul spatiului romanesc, fiind directorul de proiect al concursurilor pentru liceeni marca Early Innovators. De asemenea, activeaza in promovarea bunelor relatii economice in interiorul macro-regiunii dunarene si extinderea acestora catre alte zone.
Cu stima,
Early Innovators Civic Engagement
Project Management”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]