Posted on

by

in

Primul workshop cu membrii juriului

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

02.03.2021 – Primul workshop cu membrii juriului

Primul workshop adresat membrilor juriului a avut loc online, prin intermediul platformei ZOOM.

Reprezentantii comunitatii de afaceri au fost familiarizati cu proiectul Early Innovators: de la initiativa finantata de Danube Strategic Project Fund in vederea identificarii de bune practici europene, pana la implementarea acestora in forma curenta – concurs pilot de planuri de afaceri pentru elevii din Romania – cu sprijinul Fundatiei Landului Baden – Wurttemberg.

De asemenea, viitorii membri ai juriului au fost familiarizati cu instrumentele si procedurile concursului. Metodologia competitiei are in vedere alcatuirea unui plan de afaceri echilibrat, prin imbinarea de competente care sunt caracteristice unui antreprenor sau, mai nou, intraprenor (persoana care actioneaza independent in cadrul unei organizatii):

 1. Ideea de afaceri
 2. Grupuri tinta
 3. Concurenta
 4. Canale de vanzare
 5. Venituri
 6. Resurse – cheie
 7. Parteneri – cheie
 8. Cheltuieli

Toate cele 21 de intrebari se incadreaza intr-una dintre categoriile care alcatuiesc metodologia.

Asadar, juriul va evalua abilitatile antreprenoriale si creativitatea, iar punctajul obtinut nu va fi alocat din perspectiva expertizei sau domeniului de activitatea al antreprenorilor.

De aceea, alocarea planurilor de afaceri care vor fi supuse evaluarii, se va face in mod aleatoriu. Totusi, pentru ca dorim sa stimulam interesul antreprenorilor implicati, vom adauga niste termeni – cheie prin care se determina tipul de business evaluat (“pensiune turistica”; “aplicatie ptr banking”; fabrica de jucarii”, etc). Aceasta stimulare este necesara deoarece fiecare membru al juriului va scrie un mesaj pentru fiecare participant evaluat. Din punct de vedere calitativ, echipa de management a EIBPC doreste ca acest mesaj al comunitatii de afaceri catre elevi, sa fie bazat pe un match-making subtil (dar foarte necesar in business, in general).

Fiecare membru al juriului va aloca un numar de puncte nu mai mare decat punctajul maxim prevazut pentru fiecare intrebare.

De asemenea, pentru fiecare plan de afaceri evaluat antreprenorul va scrie o scrisoare catre participanti. Acest feedback este important intrucat este un mesaj de la un viitor angajator sau un viitor investitor.

Echipa de management a concursului va selecta acei participanti care vor avea cele mai mari punctaje. In cazul in care rata de participare este mai mare, va fi asigurata participarea mai multor finalisti decat au fost anuntati initial. Fiecare finalist va sustine o prezentare de 5-10min in fata unui juriu ales, fie dintre prezentii membrii ai juriului, fie cu participare extraordinara din partea autoritatilor publice.

Echipa juriului se largeste, urmand ca mai multi antreprenori sa se implice astfel incat asiguram faptul munca fiecarui elev beneficiaza de ochiul critic al comunitatii de afacerii (cei care sunt primii beneficiari ai fortei de munca). Pana acum, beneficiarii workshop-ului sunt:

 1. Cornel Barbut – CEO VegaComp Consulting & membru fondator Asociatia de Fibra Optica din Romania
 2. Stefan Baciu– Country Manager SAS Romania & Rep. of Moldova
 3. Sorin Bogdan– Presedinte Asociatia de Fibra Optica din Romania si fondator Connexion Group
 4. Andrei Bucur– Fondator Smart Tech Energy Concept si International Business Development Manager la Ringhel
 5. Bogdan Ioan Iuliu Hossu– Fondator si CEO Wise Finance Solutions
 6. Cornel Bertea Hanganu– Presedinte Scoala fara Someri, Fondator ASCEDO International
 7. Silviu Nicolescu– CEO Prora
 8. Stefan Iulius Budulan– Country Sales Manager la UP ROMANIA
 9. Alin Nita– Fondator si CEO Five Plus Solutions
 10. Marian Teleleu– Co-fondator SmartiCity si Capital Estate
 11. Alexandru Iordan– Co-fondator ZenParking
 12. Ioana Arsenie– Fondator si CEO Trusted Advisor & Trusted App
 13. Marius Schuster– CEO Arena Innovation
 14. Raluca Voivozeanu– CEO Pria Events
 15. Dan Domnica– Fondator SBT Group si co-fondator M.O.R.E Networking
 16. Virginia Zetu – CEO V-Fiber Solutions
 17. George Anghel – CEO ConnectX & Presedinte Asociatia de Plati Electronice din Romania
 18. Miruna Badescu – Eau De Web
 19. Ovidiu Paraschivescu – Strategy Director ConceptApps
 20. Cosmin Carvaci – Fondator eGovernment Solutions

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_text_separator title=”Mai multe detalii sunt disponibile aici” color=”juicy_pink” border_width=”4″][vc_empty_space][vc_column_text]

PROFILUL MEMBRILOR JURIULUI

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_text_separator title=”Profil trainer” color=”juicy_pink” border_width=”4″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”11531″ alignment=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

Jürgen Raizner este lector asociat la Universitatea de Stiinte Aplicate Nürtingen-Geislingen (regiunea Stuttgart, Germania). In 2003 a fost premiat cu medalia de onoare a universitatii la care si preda project management. Aproape fiecare tara din Europa Centrala si de Est a beneficiat de expertiza sa prin intermediul diverselor proiecte de consultanta cu accent pe competitivitate regionala. Jürgen Raizner a gestionat proiecte majore care au inclus raportarea la nivel de consiliu international si secretar de stat la nivel de guvern. Jürgen Raizner este antreprenor din 1994 si fondator al intreprinderilor Steinbeis (STC) din Germania, Austria, Romania si Ucraina.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_btn title=”Descarca prezentare” color=”primary” link=”url:http%3A%2F%2Fearly-innovators.eu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2FEIBPC_workshop-for-jury.pdf|target:_blank”][vc_empty_space][vc_column_text]Agenda: 

 1. Scurta introducere a participantilor
 2. Scurta prezentare a retelei de transfer tehnologic Steinbeis
 3. Scurta prezentare a concursului/proiectului;
 4. Clarificare responsabilitatilor membrilor juriului;
 5. Clarificare proceduri membrii juriu.
 6. Intrebari si raspunsuri.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]