Atelier pentru profesorii de liceu: Rezultate

Programul a fost special conceput pentru profesori care nu au competente antreprenoriale sau cunostiinte economice aprofundate.

Bucuresti, 24.11.2020: peste 20 de profesori din liceele romanesti au participat la atelierul nostru online. In cadrul acestuia, profesorii de liceu au dobandit cunostiinte relevante pentru sprijinirea elevilor care vor participa la concurs.

Programul a fost special conceput pentru profesorii care nu au abilitati antreprenoriale sau cunostiinte economice aprofundate. Jurgen Raizner, directorul Steinbeis Danube Center, care coordoneaza implementarea EIBPC, a explicat participantilor cum sa dezvolte o idee de afaceri. Inspiratia poate proveni din provocarile societale reale, de exemplu schimbarile climatice, precum si dintr-o problema pe care un elev o recunoaste in mediul sau de zi cu zi. Baza unei idei promitatoare este cunoasterea. EIBPC isi propune, de asemenea, sa le arate elevilor cum sa aplice cunostiintele dobandite in lectii precum chimia sau biologia. Ambele subiecte, numite aici doar ca exemple, ar putea sta la baza ideilor de afaceri, de exemplu in domeniul reciclarii sau prin inlocuirea plasticului cu fibre naturale.

Managerul de proiect, Roxana Boboruta, a explicat regulile generale ale concursului si procedura de depunere a planurilor de afaceri. De asemenea, au fost prezentate toate documentele concursului si a fost explicat modul in care acestea inter-relationeaza. Ghidul pentru profesori care a fost trimis cu o saptamana inainte de acest eveniment,  a fost supus atentiei participantilor intrucat acesta este unul dintre instrumentele importante puse la dispozitia coordonatorilor de planuri de afaceri.

Pentru profesorii care nu au putut participa la acest eveniment, exista disponibilitatea echipei de management de a mai organiza inca o sesiune astfel incat toti profesorii implicati in EIBPC sa poata beneficia de explicatii suplimentare.

Early Innovators workshop

Principalele subiecte ale atelierului au fost:

  • Antreprenoriat și tineret: Programul european pentru inovatori timpurii
  • Modele de concursuri de planuri de afaceri germane: exemple, rezultate
  • Rolul profesorilor si al tertilor in sprijinirea participantilor: Principii
  • Competitie: Reguli. Proceduri.
  • Ideea de afaceri. Viziune. Creativitate.
  • Planificare: Canvele EIBPC. Continut. Contributii.

Echipa de management a proiectului isi exprima disponibilitatea de a relua acest program pentru profesorii care nu au putut participa. Pentru aceasta, va rugam sa transmiteti o cerere la: bucharest@steinbeis-romania.com 

Profil trainer

Jürgen Raizner este lector asociat la Universitatea de Stiinte Aplicate Nürtingen-Geislingen (regiunea Stuttgart, Germania). In 2003 a fost premiat cu medalia de onoare a universitatii la care si preda project management. Aproape fiecare tara din Europa Centrala si de Est a beneficiat de expertiza sa prin intermediul diverselor proiecte de consultanta cu accent pe competitivitate regionala. Jürgen Raizner a gestionat proiecte majore care au inclus raportarea la nivel de consiliu international si secretar de stat la nivel de guvern. Jürgen Raizner este antreprenor din 1994 si fondator al intreprinderilor Steinbeis (STC) din Germania, Austria, Romania si Ucraina.

Leave a Reply