Posted on

by

in

Concurs de Idei in cadrul Initiativei Central Europene

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

A fost lansat apelul de participare la Concursul de Idei al Initiativei „Active Young Citizens for Sustainable Development in CEI and all Areas” ce are ca scop stimularea angajarii tinerilor in regiunile aferente Initiativei Central-Europeane (CEI – Central European Initiative) si ale Initiativei Ioniene si Adriatice (AII – Adriatic and Ionian Initiative) in cadrul Agendei Natiunilor Unite 2030 pentru dezvoltare durabila.

Obiectivul general al CEI este de a sensibiliza elevii liceelor ​​din tarile CEI si AII cu privire la Agenda ONU 2030 (UNA2030) si la cele 17 obiective de dezvoltare durabila printr-un proces de invatare si participare la acest apel.

In acest sens, apelul vizeaza indeplinirea urmatoarelor obiective specifice:

  • Incurajarea intelegerii principiilor si structurii Agendei ONU pentru 2030 si a celor 17 obiective de dezvoltare durabila din cadrul acesteia;
  • Promovarea rolului cetatenilor tineri si activi, ca actori cheie pentru realizarea acestor obiective in regiunile CEI si AII;
  • Stimularea elaborarii de idei de proiecte bazate pe comunitate si participare la apeluluri de proiecte.

 

Termenul limita pentru depunerea propunerilor: 31 martie 2021

 

Premii:

Cele mai bune 3 idei vor fi premiate cu cate 20 000 EUR. Banii pot fi utilizati fie pentru implementarea ideii ori pentru alte scopuri institutionale ale scolii care contribuie la indeplinirea agendei ONU 2030 si la indeplinirea obiectivelor sale.

Cine poate participa?

Licee publice sau private (institutii de educatie secundara) din tarile membre CEI si AII: Albania, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Republica San Marino, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Cum pot aplica?

Aplicatiile se trimit prin intermediul platformei electronice a CEI. Mai multe detalii gasiti aici.

Ce trebuie sa stiu?

Textul apelului de concurs si alte documente de referinta se gasesc aici.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]