Despre Early Innovators Civic Engagement

Acest concurs de proiecte a fost incheiat. Unele propuneri sunt in stadiu de implementare cu sprijinul partenerilor publici si privati implicati.

Elevii si profesori implicati sunt invitati la concursul de planuri de afaceri care se desfasoara in fiecare an. 

Scopul actiunii Early Innovators Civic Engagement este acela de a stimula implicarea tinerilor in rezolvarea problemelor comunitatilor in care traiesc.

Motto: Non-actiunea are consecinte!

PrimariaSector1
sigla_bv_city

Steinbeis Donau Zentrum in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Primaria Municipiului Brasov va invita sa luati parte la proiectul – pilot Early Innovators Civic Engagement.

Scopul proiectului este acela de a stimula implicarea tinerilor in viata comunitatii locale.

Invitam elevii de liceu din cele doua zone pilot (Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Municipiul Braosv) sa lucreze individual sau in echipe de maximum 4 (patru), sub atenta coordonare a unui profesor, la concepte de proiecte care sa contribuie la „orase verzi” in acceptiunea prevederilor Pactului Verde European.

Se recomanda ca ideile de proiecte sa poata fi incadrate intr-una dintre urmatoarele categorii:

  • Smart city (Smart Governance, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart Living)
  • Eficienta energetica
  • Antreprenoriat social
  • Altele

Scopul actiunii este acela ca proiectele selectate sa fie si implementate. Asadar propunerile de proiecte trebuie concepute in mod realistic si trebuie punctate in mod clar nevoile de imbunatatiri din cele doua zone – pilot.

Ideile de proiecte despre cum pot deveni cele doua zone – pilot (Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Municipiul Brasov) mai verzi vor fi prezentate primarilor in exercitiu.  Acestea vor fi colectate si vor trece prin filtrul expertilor Steinbeis astfel incat conceptele finale sa fie cat mai fezabile, cat mai finantabile.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate de catre reprezentanti ai mediului de afaceri, urmand ca premiile sa fie stabilite in functie de rata de participare si calitatea ideilor elaborate.

Profesorii vor beneficia de instructaj specializat in vederea stimularii implicarii tinerilor in viata comunitatii locale.

Formulare de inregistrare

Se poate participa astfel:

a. 1 elev + 1 profesor

b. echipe de maximum 4 elevi + 1 profesor

Elevi

Echipe elevi

Profesori

Participare

In aceasta sectiune se gaseste:

a. apelul de proiecte pentru elevii si profesorii de la liceele din Sectorul 1 Bucuresti si municipiul Brasov

b. sablonul pentru transpunerea ideii de proiect

Apelul de proiecte

Acest document contine clarificari generale despre categoriile de proiecte acceptate. De asemenea, acesta contine definitiile relevante in jurul carora ar trebui sa graviteze ideile de proiecte.

Sablonul de proiect

Acest document va fi supus evaluarii. De asemenea, acest document contine structura ceruta pentru prezentarea ideii de proiect. Nu toate rubricile sunt obligatorii insa este de dorit ca ideile de proiecte sa fie cat mai bine explicate, conform sablonului. Mentionam ca aceasta structura este apropiata de cerintele din majoritatea programelor de finantare.

Calendar

Formularele de inregistrare si proiectele se trimite la adresa de e-mail bucharest@steinbeis-romania.com conform indicatiilor din fiecare document al concursului. 

Termen-limita inregistrari: 04.03.2022

Prin exceptie, formularele de inregistrare se pot trimite pana la 11.03.2022

Terme-limita transmitere proiecte: 27.05.2022 (acesta se poate prelungi)

Premiere

Premiile principale sunt oferite de Banca Comerciala Romana. 

BCR-logo

Echipa de management lucreaza intens pentru premierea efortului depus. Cele mai fezabile si bine explicate idei de proiecte vor fi premiate imediat in urma sesiunii de pitch-uri, de catre partenerul principal al proiectului – BCR.

Locul I – 500 EUR

Locul II – 300 EUR

Locul III – 200 EUR

 

Premii speciale:

Categoria SmartCity – 100 EUR (acest premiu este oferit de Smarticity.)

Categoria Antreprenoriat Social – 100 EUR (acest premiu este oferit de VegaComp Consulting)

Categoria Eficienta Energetica – 100 EUR

BCR ofera si premiile principale in competitia de planuri de afaceri Early Innovators. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Early Innovators Business Plan Competition

Elevii care doresc sa participle si la concursul de planuiri de afaceri Early Innovators Business Plan Competition, pot face acest lucru in ciuda faptului ca perioada de inregistrari a luat sfarsit.

Pentru aceasta este suficient sa se adreseze organizatorilor prin e-mail la bucharest@steinbeis-romania.com

Proiect finantat de | Gefördert von der