Autoritatea finantatoare

Early Innovators Business Plan Contest este finantat de Fundatia Landului Baden-Wuerttemberg din Germania prin programul Perspective la Dunare: Educatie, Cultura si Societate Civila

Fundatia Landului Baden-Württemberg | Baden-Württemberg Stiftung (BWS)

Fondata in 2000, misiunea BWS este consolidarea si asigurarea viabilitatii viitoare a landului. Acest lucru o diferentiaza de toate celelalte fundatii din Germania. Este singura care investeste exclusiv si nepartizanat in viitorul landului Baden-Württemberg – si, prin urmare, in viitorul cetatenilor sai.
BWS actioneaza pe trei piloni de baza, astfel incat generatiile actuale si viitoare sa poata gasi toate acestea in land:

  • Cercetarea – care trebuie sa rezulte in inovatie in domenii – cheie ale stiintelor, afacerilor si societatii;
  • Educatia – pentru a asigura nevoia de lucratori calificati, pentru a permite sanse educationale egale si pentru a oferi competente interculturale si internationale;
  • Societatea si cultura – pentru a consolida societatea civila si participarea cetatenilor cu scopul de a crea coeziune si promova inovatii in arta si cultura.

Modelul cu trei piloni si-a dovedit valoarea in mai mult de zece ani de lucrari ale fundatiei,  deoarece are si un triplu impact pozitiv: In primul rând, deserveste o larga tematica, care se intinde de la educatia timpurie la  consolidarea activitatilor de voluntariat. In al doilea rand, BWS lucreaza in profunzime – de exemplu cu programe adresate activitatilor de  cercetare de ultima ora. In al treilea rand, crearea de retele inteligente ale proiectelor individuale creste eficacitatea activitatilor.

Un catalog strict de criterii garanteaza intotdeauna excelenta atunci cand se dezvolta concepte noi. Proiectele BWS trebuie, printre altele, sa fie inovatoare, sa ofere solutii exemplare, sa convinga prin adecvarea lor pentru utilizarea in viata de zi cu zi si  asigure transferabilitatea si sa aiba o legatura clara cu landul Baden-Württemberg.

Perspective la Dunare: Educatie, Cultura si Societatea civila | Perspektive Donau: Bildung, Kultur und Zivilgesellschaft

Programul Perspective la Dunare: Educatie, Cultura si Societatea civila (Perspektive Donau: Bildung, Kultur und Zivilgesellschaft) este aferent pilonului educatiei din strategia fundatiei BWS in vederea construirii de puntilor de toleranta si depasirii frontierelor. BWS promovează proiecte durabile in regiunea Dunării. Incorporat in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, programul asigura schimbul de cunostiinte dobandite prin intermediul diferitelor proiecte din regiunea Dunarii si contribuie la intelegerea internationala si la construirea unei societati civile durabile.

Gama de proiecte finantate variaza de la educatia si calificarea persoanelor de diferite grupe de varste pana la intalniri interculturale si seminarii de retea comunitara, pentru a sustine proiecte pentru grupuri de populatie marginalizate. Un alt accent al programului este concentrarea pe retea: sunt finantate proiecte durabile care implică cel putin doi parteneri de cooperare din regiunea Dunarii. Acest lucru creeaza efecte de sinergie prin aducerea diferitelor organizatii in contact intre ele.

Proiect finantat de | Gefördert von der