Procedura

Procedura descrisa este un rezumat al informatiilor detaliate pe care le gasiti pe site-ul nostru. Iti recomandam sa studiezi cu atentie toate informatiile disponibile pentru a-ti pregati participarea in cel mai bun mod.

Observatie: s-ar putea sa nu ai inca o idee pentru o afacere. Acest lucru nu ar trebui sa te tina departe de participare. Dezvoltarea unei idei de afaceri este un proces care necesita timp. Exista suficient timp: 3-4 luni de la inregistrare pana la deadline-ul transmiterii planurilor de afaceri. In tot acest timp, exista posibilitatea de a primi asistenta profesionala.

Inregistrare

Pentru a participa la EIBPC, te invitam sa efectuezi inregistrarea prin trimiterea formularului de inregistrare pe care il gasesti la sectiunea Documentele Concursului. In fisier sunt specificati pasii detaliati pe care trebuie sa ii faci pentru a asigura o inregistrare corecta.

Adresa la care se transmit formularele de inregistrare: registration@early-innovators.eu

Te rugam sa transmiti formularele pana cel tarziu la 22.04.2024. Dupa expirarea termenului-limita pentru inregistrare, vei primi un e-mail de confirmare. Daca nu ai primit e-mail-ul, te rugam sa iei legatura cu noi la bucharest@steinbeis-romania.com

Elaborare ideii si a planului de afaceri

Te rugam sa studiezi, dupa caz, Ghidul Elevului sau Ghidul Profesorului! Acolo vei gasi informatii despre cum se lucreaza cu documentele concursului. Este posibil ca acestea sa nu fie actualizate cu privire la calendar intrucat decizia de prelungire a termenelor-limita se ia in functie de numarul de inregistrari si evolutia candidatilor in concurs.

Asadar, cu exceptia datelor legate de calendar, toate celelalte informatii sunt valabile.

Dupa inregistrare, este necesar sa lucrezi la planul tau de afaceri! Documentul „Template Plan de Afaceri” (BP Template) iti arata ce informatii sunt necesare. Trebuie sa descrii in detaliu ideea de afaceri. Categoriile relevante sunt: Industrie, Stiinte ale Vietii, etc. – dar participarea nu se limiteaza la aceste categorii. De exemplu, in cazul in care ai o idee minunata de a face afaceri in industria aerospatiala, acest lucru este binevenit. Important este sa fii realist in planificare. Un proiect de aducere a turistilor pe Marte nu ar avea sanse sa castige competitia.

Cum iti vine o idee buna de afaceri? Gandeste-te la mediul tau personal. S-ar putea sa identifici problemele care ar trebui rezolvate. Acest lucru s-ar putea intampla in drumul tau zilnic spre scoala, dar si prin vizionarea stirilor. Este mult de imbunatatit in mediul inconjurator, in societate deci in viata de zi cu zi. Furnizarea unei solutii poate fi, de fapt, afacerea ta. Poate ca parintii sau prietenii tai vorbesc uneori despre cat de util ar fi sa existe o solutie pentru un ceva anume. Gandeste-te care ar fi aceasta solutie. Nu este vorba doar de produse. Exista o cerere tot mai mare de servicii. Si exista noi oportunitati din sectorul cercetarii. Cercetatorii publica adesea informatii despre munca lor. O sursa de inspiratie ar putea fi chiar studentii sau tinerii cercetatori vorbind despre activitatea lor stiintifica. Prin urmare, implicam studenti din universitati in EIBPC.

Primiti sprijin

EIBPC isi propune sa implice profesori de liceu si studenti. Acesti voluntari iti ofera sprijin in pregatirea participarii tale. Desigur, iti poti implica si parintii, prietenii sau alte persoane a caror contributie te-ar ajuta sa iti definesti ideea de afaceri.

Important este ca planul de afaceri este elaborat de tine insuti. De aceea profesorul tau coordonator poate fi de orice specialitate (engleza, religie, etc) intrucat rolul acestuia este sa se asigure ca tu ai scris planul de afaceri. 

Documentele utile sunt disponibile online:

Dupa ce te-ai inregistrat, echipa de project management a EIBPC va fi disponibila pentru a furniza orice fel de sprijin in functie de nevoi. Orice asistenta oferita in cadrul EIBPC este gratuita.
Profesori din diferite scoli vor fi instruiti (sau au fost deja instruiti in cadrul editiei I) de catre Steinbeis cu privire la procedurile de participare la EIBPC si la elaborarea planurilor de afaceri adecvate. Ia legatura cu astfel de profesori!

Transmiterea planului de afaceri.

Pentru elaborarea si transmiterea planului tau de afaceri, este obligatoriu sa utilizezi sablonul EIBPC. Alte forme de planuri de afaceri nu vor fi evaluate. Documentul prezinta, de asemenea, pasii finali in procesul de aplicare.
Dupa ce ai finalizat planul de afaceri, te rugam sa trimiti documentul la organizatorii concursului. Adresa de e-mail pentru trimiterea planurilor de afaceri: application@early-innovators.eu

Termenul limita pentru depunerea planului de afaceri este 22.07.2024, orele 23:59.

Documentele trimise ulterior nu vor fi evaluate. Vei primi un e-mail pentru confirmarea primirii la maximum 3 zile lucratoare de la termenul-limita pentru aplicatii.

Evaluare

Pentru evaluarea planurilor de afaceri, va fi creat un juriu EIBPC. Membrii juriului vor fi prezentati pe site-ul EIBPC pentru a asigura transparenta deplina. Speram ca toate detaliile privind juriul vor fi disponibile la sfarsitul lunii septembrie 2024.

Selectia castigatorilor se face in 2 pasi:

Pasul 1: Dintre toate planurile de afaceri trimise corect, juriul va alege printr-o procedura standardizata cele mai bune planuri de afaceri in proportie de 10% din numarul proiectelor inregistrate in concurs. In cazul in care te aflii printre finalisti, vei fi invitat sa prezinti planul de afaceri la evenimentul final ce va avea loc in luna septembrie 2024. Vei primi invitatia la acel eveniment cu cel mult 3 saptamani inainte ca evenimentul sa aiba loc.

Pasul 2: La evenimentul final al Early Innovators, ce va avea loc in format fizic, vei explica ideea si planul de afaceri in fata audientei evenimentului si a juriului. Juriul va selecta castigatorii. Tot in cadrul acestui eveniment vor anuntati si castigatorii competitiei.

Vei fi instruit de catre partenerii nostrii in vederea sustinerii unui pitch de nota 10.

Puteți vizualiza online evenimentele anterioare:

Castigatorii

Castigatorii vor fi numiti intr-o ceremonie de decernare a premiilor, ceea ce face parte din evenimentul EIBPC din Septembrie 2024. Premiile vor fi predate in public.


Participantii care nu sunt invitati in finala si nu castiga un premiu sunt oricum castigatori: castiga experienta, cunostiinte aprofundate si noi competente. In plus, orice participant la competitie va primi o scrisoare din partea jure-ului (un antreprenor, om de afaceri) care a facut evaluarea. Acest feedback este mai valoros decat o diploma de participare cand vine vorba de dezvoltarea competentelor antreprenoriale.
Mai mult, premiile Mentiune vor fi acordate participantilor la concurs, chiar daca acestia nu au ajuns in finala.