Partenerii de proiect

Steinbeis Donau Zentrum, Germania

Steinbeis Innovations Zentrum – Steinbeis – Donau – Zentrum (SDC), localizat in Stuttgart a fost fondat in 2011 pentru sprijinirea si dezvoltarea parteneriatelor si proiectelor macro-regionale in vederea implementarii Strategiei Europeane pentru Regiunea Dunarii (SUERD). SDC – Innovationen Zentrum este divizia non-profit a Steinbeis EAST WEST Group.

SDC a fost co-initiator si co-lider al proiectului pilot „Construirea capacitatilor de transfer tehnologic in regiunea Dunarii” (2012-2014; finantat de Ministerul de Stat al land-ului Baden Württemberg). De asemenea, directorul SDC, Jürgen Raizner, a fost co-lider al grupului de lucru „Inovatie si transfer tehnologic” (PA 8) si a desfasurat sarcini organizatorice în numele coordonatorului ariei prioritare 8 a SUERD. Intre 2014-2017, SDZ a fost partener de proiect în Danube-INCO.NET, instrument de coordonare si sprijin pentru PA 7 (Knowledge Society) și PA 8 (Competitivitate), finantat de Comisia Europeana.

Consiliul Judetean Dambovita

Consiliul judetean (CJ) este autoritatea administratiei publice locale, constituita la nivel judetean, pentru coordonarea activitatilor pentru realizarea serviciilor publice de interes judetean. Printre atributiile CJ se regaseste elaborarea programelor de dezvoltare economico-sociala si de administrare a teritoriului. CJ Dambovita este asadar interesat in sustinerea unitatilor de invatamant din judetul Dambovita in vederea cresterii calitatii procesului educational.

Dambovita este primul judet din Romania care a implementat proiecte educationale Erasmus. Universitatea Valahia, parte a retelei Steinbeis Romania, este fruntasa cu privire la proiecte de mobilitate europeana pentru studenti si profesori. CJ Dambovita este membru al Comitetului European al Regiunilor avand parteneriate bilaterale cu diferite regiuni la nivel international. CJ lucreaza in mod activ pentru a atrage investitorii straini si pentru a crea un mediu socio-economic fertil in vederea sustenabilitatii investitiilor. In acest sens, CJ este initiatorul memorandum-ului cu Steinbeis pentru crearea unei platforme judetene de transfer tehnologic si de bune practici in vederea intaririi competitivitatii judetului, a crearii unui mediu de afaceri prietenos si imbunatatirii colaborarii dintre industrie si mediul academic.

Steinbeis Transfer Management – Steinbeis Network Romania

Steinbeis Transfer Management (STM) a fost fondata in 2005 si activeaza ca centrul unei retele de centre transfer tehnologic in crestere la universitati de renume din Romania. STM este o entitate independenta care este afiliata celor peste 1000 de centre din reteaua de transfer tehnologic Steinbeis Germania, fondata in anul 1972. STM are detine dreptul de fransiza Steinbeis pe teritoriul Romaniei. STM functioneaza sub managementul expertului fondator al grupului de companii Steinbeis pentru sinergii intre Europa de Vest si Europa de Est Juergen Raizner.

STM aplica principiile Steinbeis Germania pentru conectarea mediului de afaceri cu cel academic in vederea efectuarii transferului tehnologic si de cunostiinte.