Introducere

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64px”][vc_column_text]

Introducere

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cum a inceput?

Steinbeis Transfer Management a fost partenerul coordonator al proiectului European Early Innovators Initiave (EEII) intr-un consortiu format din:

  • Common Regions (Spoločné Regiony) – structura din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Slovacia
  • Steinbeis Transfer Management Ltd. – centrul de transfer tehnologic localizat la Universitatea Nationala din Uzhhorod, Ucraina
  • Area Science Park (Italia) – unul dintre cele mai mari parcuri stiintifice din Italia

Proiectul a fost finantat de catre Danube Strategic Project Fund, cu contributia administratiei locale din Viena.

Scopul proiectului a fost acela de a identifica bune practici pentru a ghida tinerii catre STEM si pentru a stimula tinerii cercetatori in a deveni antreprenori.  Antreprenoriatul in stiinta este ghidat de principiul orientarii directiilor de cercetare catre nevoile pietei, industriilor.

In vederea diseminarii rezultatelor proiectului, Steinbeis Romania a organizat un eveniment specializat in cadrul celui de-al 8-lea Forum Anual pentru Strategia Europeana la Dunare (SUERD). YES!EUSDR (Youth – Entrepreneurship – Science)  – a fost o platforma dedicata identificarii celor mai bune idei de proiecte pentru stimularea antreprenoriatului cercetatorilor din regiunea Dunarii.

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][vc_column_text]

Sumarul proiectului:

Trei parteneri de proiect vor organiza in Romania o competitie – pilot intre planuri de afaceri, competitie care poate fi continuata si dupa incheierea proiectului. Profesori, elevi de liceu (preferabil cu varste cuprinse intre 15-19 ani) si, optional, studenti, se vor organiza in echipe in vederea participarii la competitie. Toti actorii implicati vor primi training specializat de la organizatori. Scopul proiectului este acela de a implementa un model german de bune practici de parteneriat public – privat. De aceea, competitia EIBPC va fi, in fapt, o platforma care va crea singergii intre: administratiile locale, universitati si mediul de afaceri. Rezultatele vor fi publicate si promovate pe toate canalele avute la dispozitie (atat cele programate in cadrul proiectului cat si cele care rezulta in timpul proiectului). Avand in vedere bazele proiectului, aspecte care tin de educatie duala si ghidarea tinerilor catre STEM vor fi constant promovate pe tot parcursul proiectului.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Filosofie:

Conceptul de baza al Early Innovators Business Plan Competition il reprezinta Jugend Gruendet, unul dintre cele mai bune modele de parteneriat public – privat din Germania, constand intr-o competitie de planuri de afaceri care se desfasoara in fiecare an inca din 2003 (~4000 de participanti/an).

EIBPC va include elemente din alte modele de bune practici, identificate in cadrul EEII:

De asemenea, modelul de transfer tehnologic Steinbeis, prin intermediul retelei din Romania, va asigura crearea singergiilor dintre mediul educational si mediul privat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]