Impact

Early Innovators Business Plan Competition este un proiect gandit pentru mai multe grupuri tinta asupra carora impactul difera. Asteptarile pot fi sumarizate in:

  • dezvoltarea unei mentalitati antreprenoriale in randul elevilor, in special dar si in randul profesorilor de liceu si studentilor
  • orientarea elevilor catre domenii STEM
  • impulsionarea mediului de afaceri pentru implicarea directa in instruirea generatiei viitoare
  • transferabilitatea proiectului in regiunea Dunarii
  • masurarea interesului elevilor cu privire la subiectele promovate de entitati specializate (clustere, asociatii de business, think-thank-uri, camere de comert, etc)
  • imbunatatirea comunicarii dintre administratiile locale si mediul socio-economic

Cel putin 60 de elevi (preferabil cu varste cuprinse intre 15-19 ani) din scolile din judetul Dambovita vor fi selectati si pregatiti sa participe la concurs. Acestia vor fi supravegheati de cel putin 15 profesori de liceu, care vor fi instruiti in consecinta si vor forma un alt grup tinta al proiectului.

Pentru a aduce idei de afaceri din cercetare, in special universitatile din reteaua Steinbeis din Romania vor fi implicate. Astfel un student va putea face parte din echipele de elevi si va juca rolul unui mentor, acesta putand contribui direct la scrierea proiectului.

Cel putin 3 companii vor oferi premiile principale pentru castigatorii concursului. Partenerii pe care EIBPC ii va castiga pe durata proiectului vor fi impulsionati pentru a oferi premii pentru categorii auxiliare care se vor stabili in functie de domeniile de interes identificate pe parcursul competitei.

Vor fi invitate atat camere de comert cat si diverse alte asociatii de business specializate sau clustere astfel incat sa se poata alcatui o piscina de subiecte de abordat. Astfel, aceste entitati pot verifica nivelul de interes cu privire la anumite sectoare de business si pot pregati din timp actiuni viitoare acolo unde constata ca exista discrepante.

Tinerii vor fi motivati si instruiti sa recunoasca importanta cercetarii pentru a fi transpusa in beneficii economice. Se incurajeaza interesul pentru STEM. In acest scop, competitia de planuri de afaceri este proiectata si implementata ca măsura pilot in scolile judetul Dambovita.

Scopul proiectului nu este acela ca participantii sa devina activi antreprenorial. Este vorba mai mult despre dezvoltarea gandirii antreprenoriale, asociata cu munca autodeterminata si dezvoltarea abilitatilor necesare pentru integrarea rapida in viata profesionala.

Competitia va fi promovata in restul de 40 de judete, aceasta fiind deschisa tuturor elevilor de pe teritoriul Romaniei.

Metodologia proiectului va fi adaptata astfel incat conceptul sa poate fi aplicat in toate tarile din regiunea estica a Dunarii. Coordonatorul national al SUERD va fi implicat si consultat in vederea asigurarii transferabilitatii proiectului.